2019. március 29. 08:54
mfor.hu

Közel 7 milliárd dolláros üzletet kötött az AstraZeneca és a Daiichi Sankyo. Új, ígéretes készítményen dolgoznak, és a jövőben megosztják egymással a fejlesztési és kereskedelmi költségeket, csak úgy, mint a nyereséget.

6,9 milliárd dolláros szerződést kötöt az angol-svéd AstraZeneca és a japán Daiichi Sankyo gyógyszergyártó, mely keretében együtt fejlesztenek ki egy új, ígéretes rákgyógyszert, a fejlesztés és terjesztés költségeit pedig megosztják egymással, csak úgy, mint a nyereséget. Ez alól kivételt képez a japán piac, ahol a Daiichi exkluzív jogokat élvez majd. A két cégnek már korábban is voltak együttműködései, de azok nem voltak ilyen volumenűek.

A japán vállalat várakozásai szerint a trastuzumab deruxtecan nevű antitest-hatóanyag konjugátuma óriási siker lesz, az éves értékesítését több mint 4,5 milliárd dollárnyira becslik. A gyógyszert célzottan a mell- és a gyomorrák gyógyítására fejlesztik, és elvileg szelektív kemoterápiás kezelést biztosít majd, vagyis csak a rákos sejteket támadja majd, míg az egészségesekben mérsékelten tesz kárt.

A gyógyszert az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (US Food and Drug Administration, FDA) a fejlesztése közben, 2017-ben már díjazta, mivel nagyon ígéretes eredményeket mutatott a klinikai vizsgálatok során. A Daiichi most azt közölte, hogy a korábban tervezettnél egy évvel hamarabb, még idén az FDA elé viszi a végleges, mellrák ellen kifejlesztett készítményt is.

Külön az AstraZeneca legutóbbi rákgyógyszer-vizsgálati eredményei is bíztatóak voltak, mind a Tagrisso (osimertinib), mind az Imfinzi (durvalumab) és a Lynparza (olaparib) is sikeres készítménynek ígérkezik.

(Financial Times)Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.