<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyáron is volt, amikor kimaradtak járatok a sofőrhiány miatt.

A nyár óta napi szinten jelentenek személyzethiányos eseteket a BKV illetékeseinek a telephelyek – értesült a VG. Ennek oka a drámai létszámhiány a járművezetőknél. A buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél,

gyakorlatilag lehetetlenné vált a menetrendi igények kiszolgálása.

A lap szerint másfél év alatt 300 busz- és trolivezető tűnt el a cég állományából.

A sofőrhiány ma már olyan mértékű, hogy az ígért menetrendet sem tudják mindig tartani. A lap szerint júniusban még csak elszórt esetekben fordultak elő, de júliustól jelentősen megszaporodtak a személyzeti okokra visszavezethető kimaradások. Átlagosan napi 50-60 esetben történt meg, hogy a BKV nem tudott járművezetőt biztosítani.

Lapunk úgy tudja, a BKV menedzsmentje egyértelművé tette a városháza és a BKK előtt, hogy érdemi beavatkozás nélkül 2022 második felében a társaság csak tartós személyzethiány mellett lesz képes üzemelni, és nem fogja tudja maradéktalanul biztosítani a menetrendi feladatok ellátását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.