TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. május 31. 09:20

Az elemzőket is meglepte a Wizz Air pénteken publikált eredménye. A légitársaság minden eredménysoron javuló számokat közölt.

A naptári időszakhoz képest három hónappal elcsúsztatva közölte éves számait a Wizz Air, a 2019 március 31-én záródó időszak eredményei az elemzők pozitív várakozásait is meghaladta.

Az utasszám dinamikusan, közel 17 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest, és megközelítette a 35 milliót (34,6 millió). Egy évvel korábban ez a szám még 30 millió alatt volt.

Ennél is erősebben növekedtek a vállalat bevétele, amely 2,32 milliárd eurót tett ki, ez 20 százalékos növekedés a tavalyi 1,94 milliárdos szinthez képest. A vállalat nettó eredménye 291 millió euróra ugrott, ami a bevételnél szerényebb, 6,6 százalékos bővülést jelent. Ugyanakkor ez magasabb lett, mint az elemzők által előzetesen várt 285 millió euró.

Hiányérzete a szakértőknek az EBITDAR kapcsán lehet, ez a sor a bérleti díjakat is tartamazó EBITAD-t jelenti. Itt ugyan szintén előre lépett a cég, 9 százalékkal növekedve 718,5 millió eurót realizáltak, de a piac ennél nagyobb növekedést remélt. Ez valószínűleg azért nem sikerült, mert az EBITDAR margin a tavalyi 33,8 százalékhoz képest 31 százalékra csökkent.

A szakértők szerint továbbra is pozitív kilátásokkal rendelkezik a vállalat, és a menedzsment várakozásai is ezt támasztják alá. A társaság előrejelzése szerint a következő (2019/2020-as) üzleti évben 320 és 350 millió euró lehet a nettó nyereségük.

Az elemzők kiemelik, hogy a Wizz Air profitálhat abból is, hogy míg ők a flottájukban Airbus gépeket alkalmaznak, addig az egyik legnagyobb riválisuk, a Ryanair Boeing gépekkel repül. Ezekkel viszont az utóbbi időben komoly problémák voltak, ami a légitársaság működésére is kihathat.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.