2019. május 31. 09:20

Az elemzőket is meglepte a Wizz Air pénteken publikált eredménye. A légitársaság minden eredménysoron javuló számokat közölt.

A naptári időszakhoz képest három hónappal elcsúsztatva közölte éves számait a Wizz Air, a 2019 március 31-én záródó időszak eredményei az elemzők pozitív várakozásait is meghaladta.

Az utasszám dinamikusan, közel 17 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest, és megközelítette a 35 milliót (34,6 millió). Egy évvel korábban ez a szám még 30 millió alatt volt.

Ennél is erősebben növekedtek a vállalat bevétele, amely 2,32 milliárd eurót tett ki, ez 20 százalékos növekedés a tavalyi 1,94 milliárdos szinthez képest. A vállalat nettó eredménye 291 millió euróra ugrott, ami a bevételnél szerényebb, 6,6 százalékos bővülést jelent. Ugyanakkor ez magasabb lett, mint az elemzők által előzetesen várt 285 millió euró.

Hiányérzete a szakértőknek az EBITDAR kapcsán lehet, ez a sor a bérleti díjakat is tartamazó EBITAD-t jelenti. Itt ugyan szintén előre lépett a cég, 9 százalékkal növekedve 718,5 millió eurót realizáltak, de a piac ennél nagyobb növekedést remélt. Ez valószínűleg azért nem sikerült, mert az EBITDAR margin a tavalyi 33,8 százalékhoz képest 31 százalékra csökkent.

A szakértők szerint továbbra is pozitív kilátásokkal rendelkezik a vállalat, és a menedzsment várakozásai is ezt támasztják alá. A társaság előrejelzése szerint a következő (2019/2020-as) üzleti évben 320 és 350 millió euró lehet a nettó nyereségük.

Az elemzők kiemelik, hogy a Wizz Air profitálhat abból is, hogy míg ők a flottájukban Airbus gépeket alkalmaznak, addig az egyik legnagyobb riválisuk, a Ryanair Boeing gépekkel repül. Ezekkel viszont az utóbbi időben komoly problémák voltak, ami a légitársaság működésére is kihathat.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.