<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jelentős béremelés is történt.

A Covid-járvány nem rázta meg Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb cukrászdáját, a Daubnert, amelyik állítása szerint még mindig szájhagyomány útján terjed, és nem a közösségi média és a reklámok segítségével. 2021-ben a cég működésének legsikeresebb évét zárta a családi vállalkozás beszámolója alapján, tájékoztatott a napi.hu.

A siker a hosszan fejlesztett recepteknek, a legmodernebb technikáknak és a folyamatos korszerűsítésnek, továbbá a költséghatékonyságnak köszönhető Dr. Daubner György cukrászmester szerint. A cég az elért haszon nagy részét egy mátrai birtok kialakítására fordította, ahol biogazdálkodást szeretnének folytatni a fenntarthatóságot figyelembe véve.

A cukrászdának tavaly nem csak a személyi, de a nyersanyagárak növekedése miatt az anyagjellegű kiadásai is jelentősen nőttek, 150 millióval 807 millió forintra. Ebből a működéshez felhasznált anyagok költsége 670 milliót tett ki.

Társasági adóként az előző évi 39 millió után tavaly 52 millió forintot fizettek be az államkasszába, jelenti a napi.hu.

Veszik a süteményeket. (A kép illusztráció) Fotó: PixabayVeszik a süteményeket. (A kép illusztráció) Fotó: Pixabay

A Daubner emellett jelenleg 88 főt foglalkoztat, ez jelentős növekedés a tavalyi 77-hez képest. A mérlegbeszámoló adatai alapján az átlagos havi bruttó bér tavaly a fizikai dolgozóknál 492 ezer, az adminisztratív alkalmazottaknál 775 ezer forint volt. Ez komoly béremelést jelez az előző évhez képest, 26, illetve 57 százalékosat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.