A Covid-járvány nem rázta meg Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb cukrászdáját, a Daubnert, amelyik állítása szerint még mindig szájhagyomány útján terjed, és nem a közösségi média és a reklámok segítségével. 2021-ben a cég működésének legsikeresebb évét zárta a családi vállalkozás beszámolója alapján, tájékoztatott a napi.hu.
A siker a hosszan fejlesztett recepteknek, a legmodernebb technikáknak és a folyamatos korszerűsítésnek, továbbá a költséghatékonyságnak köszönhető Dr. Daubner György cukrászmester szerint. A cég az elért haszon nagy részét egy mátrai birtok kialakítására fordította, ahol biogazdálkodást szeretnének folytatni a fenntarthatóságot figyelembe véve.
A cukrászdának tavaly nem csak a személyi, de a nyersanyagárak növekedése miatt az anyagjellegű kiadásai is jelentősen nőttek, 150 millióval 807 millió forintra. Ebből a működéshez felhasznált anyagok költsége 670 milliót tett ki.
Társasági adóként az előző évi 39 millió után tavaly 52 millió forintot fizettek be az államkasszába, jelenti a napi.hu.
A Daubner emellett jelenleg 88 főt foglalkoztat, ez jelentős növekedés a tavalyi 77-hez képest. A mérlegbeszámoló adatai alapján az átlagos havi bruttó bér tavaly a fizikai dolgozóknál 492 ezer, az adminisztratív alkalmazottaknál 775 ezer forint volt. Ez komoly béremelést jelez az előző évhez képest, 26, illetve 57 százalékosat.