TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az NSZ több pontban is cáfolja a fővárosi közlekedési vállalat közlését, mely szerint a koronavírus-elleni intézkedéseik tulajdonképpen teljesen rendben vannak.

Pénteken közleményben dobolta ki a BKV Zrt., hogy részükről a koronavírus-járvány elleni védekezés rendben folyik. A BKV-sofőrök érdekeit is képviselő Nemzeti Szakszervezet aztán szerda este szintén közleményben reagált a fővárosi cég állításaira, cáfolva a vállalat több állítását.

Emlékeztetőül, a BKV jóhír-csokra a következőket jelentette ki: a közel 10 ezer munkatársnak csak egy ezreléke fertőzött, és a számok ugyan folyamatosan alakulnak, de átlagosan 10 főnél megállnak. Azt is közölték, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében kollégáikat folyamatosan ellátják a megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel: maszkokkal, kézfertőtlenítő szerekkel, gumikesztyűkkel.

Ezen kívül emlékeztettek, hogy a járművezetőik védelmében az autóbusz- és trolibusz-vezetőállásokat a BKV által üzemeltett járműveken zárttá tették. A villamos járműtípusok (a hannoveri villamosok kivételével) az utastértől elkülönített, zárt vezetőfülkével rendelkeznek, így azokon a járvány tavaszi időszakában sem volt szükséges és indokolt az első ajtók lezárására. A hannoveri villamosok esetében pedig a vezetőfülke és utastér közötti réseket gumiprofillal zárták le.

Az NSZ részéről most Bajzik Tamás elnök a következőket írja:

  • az Ikarus 412 típusú, a Skoda Solaris 3 és 4g kocsikon egyik járművezető állás sem zárt, és soha nem is volt az, mert így gyártották ezen típusokat (ez igaz továbbá nagyon sok dízeles buszra is) 
  • egyedül a GVM trolibusznál van elszigetelve a pilóta
  • kordon az első karanténidőszak lezárulta óta nincsen a járművökön
  • koronavírus elleni védőfelszerelés "annak jut, akinek jut, aki lemaradt róla, az nem kapott".

"Eddig a járművezetők kaptak március óta összesen 1 pár kórházi gumikesztyűt, egy szemeteszsákot, egy kézfertőtlenítő sprayt, majd 3 kis ampulla zselészerű fertőtlenítőszert, és eddig összesen 4 db mosható szájmaszkot"

- írja Bajzik, aki szerint ezeket az információkat a járművezető tagjaiktól kapták.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.