<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A készleteket növelni kell, a potenciális akvizíciós célpontok között első helyen szerepelnek az olyan országok, ahol a Mol már jelen van - mondta a Világgazdaságnak Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt elmondta, hogy míg más nagy olajtársaságok erőforrásai biztosítottak, profitjuk elenyésző hányadát fordítják alternatív beruházásokra, például nap- vagy szélerőműprojektekre. A Mol a mérete miatt is megteheti, hogy teljesen más stratégiát követ, új piacokat céloz meg új típusú termékekkel.

A Mol a környező országok többségében piacvezető, vagy az első helyeken áll. Ismerik a kultúrát, gyáraik vannak, szakembereik, szervizállomásaik, kiszolgálóegységeik. Adódik a kérdés, hogy mit lehet mindezzel kezdeni, azonkívül, hogy üzemanyagot értékesítenek. Ha ezen csak 10-15 év múlva kezdenének el gondolkodni, akkor már késő lenne. Fontos szempont, hogy a Mol töltőállomásai nagy forgalmú helyeken nagy területet foglalnak el. A benzinkutakra ma már különböző szolgáltatások épülnek, autómosók vagy például a Fresh Corner kávézók.

Tavaly több mint 40 millió csésze kávét adott el a Mol, "úgy is fogalmazhatunk, hogy a Mol a régió egyik legnagyobb kávézója lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem nyereséges üzlet" - fogalmazott Hernádi Zsolt. Mint mondta, a fogyasztói szolgáltatások üzletágának jövedelmezősége 18 százalékkal nőtt, ezért tervezik a szolgáltatási kör további bővítését.

Mint mondta, más olajtársaságok kiszervezik a kereskedelmi tevékenységet, ők viszont úgy gondolják, hogy miután mindenük megvan hozzá, maguk üzemeltetik ezeket az egységeket. Jó úton vagyunk ahhoz, hogy igazi kiskereskedő vállalat legyünk - mondta.

Arra a kérdésre, hogy gondolkoznak-e új kitermelési területek megszerzésén, úgy válaszolt: opportunista álláspontra helyezkedtek, tehát ha van lehetőség, akkor mozdulni fognak. A készleteket növelni kell, a potenciális akvizícios célpontok között első helyen szerepelnek az olyan országok, ahol már jelen vannak, helyismerettel rendelkeznek és ismerik a résztvevőket is. A fókusz továbbra is Oroszországon, Pakisztánon, a Közel-Keleten, az Északi-tengeren és persze a Kárpát-medencén van - olvasható a Világgazdaságban.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.