2018. augusztus 2. 13:38
MTI

Dávid Ilona felállt a vasutasok vezetői székéből, és átült a buszosokéba. Megüresedett helyére Homolya Róbert érkezett.

Vezetőváltás történt a MÁV és a Volánbusz élén is. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Homolya Róbertet nevezte ki, miután Dávid Ilona elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Dávid Ilonát nem hagyták az út szélén, őt Bártfai-Mager a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel, és ki is nevezte a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Fekete Antal, a cég vezetője közös megegyezéssel távozik posztjáról.

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta a Mol Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja. A GYSEV Zrt.-ben és a Mol Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti.

A leköszönő vezérigazgató, Fekete Antal 2015 áprilisától irányította eredményesen a Volánbusz Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el jövőjét.