<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

28 milliós tartozást kellett kiegyenlíteni, ezért egy 300 millióra becsült villát elárvereztetett 162 millióért M. Eszter. 

Egy olyan büntetőeljárásról ír a 24.hu, amelynek vádlottja a Völner-ügyben is érintett. Az előzetes letartóztatásban lévő M. Eszterről van szó, aki az ügyészség által közzétett dokumentumok szerint a legtöbb kenőpénzt fizette a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatott elnökének, Schadl Györgynek, összesen 254,8 millió forintot.

A most nyilvánosságra került böntetőügyben egy XII. kerületi villa gyanús körülmények között történt elárverezéséről van szó. A korábbi tulajdonos 28 millió forintos, részben parkolási bírságokból és közüzemi számlákból álló tartozást halmozott fel,

M. Eszter emiatt árvereztette el 300 millió forintra becsült értékű villáját mindössze 162 millió forintért. 

A szóban forgó ingatlan akkori tulajdonosa feljelentést is tett a végrehajtó ellen, a rendőrség és az ügyészség ezt elutasította, de fellebezésével sikert ért el a Fővárosi Törvényszéken - ekkor indult büntetőeljerás az ügyben. A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el, megsértette az arányosság és fokozatosság elvét azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el - írja a lap.

A kilakoltatott tulajdonos nemcsak büntetőeljárást kezdeményezett M. Eszter ellen, hanem az új tulajdonossal szemben tulajdonjogi törlési pert is indított a büntetőeljárásra hivatkozva, az árverés és a végrehajtás semmissé nyilvánítása érdekében. Ha sikerrel járna, az eredeti állapot visszaállítása nehéz lenne - a 2020 januárjában bejegyzett új tulajdonos ugyanis már jelentős átalakításokat hajtott végre az ingatlanon - olvasható a 24.hu cikkében.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.