2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Chrysler gyártója, a Stellantis előzetes bérmegállapodást kötött a United Auto Workers szakszervezettel. Ezzel egy hathetes sztrájknak vetne véget.

A megállapodás, amelyet a szakszervezeti vezetőknek és tagoknak még jóvá kell hagyniuk, a Forddal múlt héten kötött hasonló megállapodást követi – írja a BBC.

A UAW szakszervezet szeptemberben kezdett sztrájkba a GM, a Ford és a Stellantis ellen tiltakozva. A szakszervezet történetében először fordult elő, hogy egyszerre mindhárom céget célba vette.

A GM-mel még nem sikerült megegyezni, ott jó eséllyel fokozódik is a tiltakozás.

Az UAW és a Stellantis közötti megállapodás értelmében a legtöbb munkavállaló bére 25 százalékkal emelkedik a következő négy és fél év során.

A szakszervezet azt is közölte, hogy a Stellantisnál legalacsonyabban fizetett dolgozók bére a megállapodás időtartama alatt több mint 165 százalékkal emelkedik.

https://www.bbc.com/news/business-67254006

A Stellantis dolgozói ismét felveszik a munkát, feltételezve, hogy a megállapodást ratifikálják - közölte a szakszervezet.

A szakszervezet azt is elmondta, hogy a megállapodás értelmében a Stellantis újra megnyitja az Illinois állambeli Belvidere-ben található összeszerelő üzemét, amelyet az év elején bezártak.

Ezen kívül az UAW szerint az autógyártó beleegyezett abba is, hogy a meglévő belvidere-i gyár mellett egy új akkumulátorgyárat építsen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!