2p

A Duna House Group 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az olasz HGroup cégcsoportban, a jövőbeli opciós lehetőségekkel pedig akár 100 százalékra nőhet a részesedése az olasz hitelközvetítőben.

A HGroup cégértéke elérheti a 40-45 millió eurót, a vételár első részlete 11,3 millió euró, ez az akvizíció lezárásakor esedékes.

Az országos lefedettségű, Bergamo központú HGroup, a cégcsoport leányvállalatán, a Credipass-on keresztül

csaknem 1000 pénzügyi szakértővel Olaszország második legnagyobb hitelközvetítője a hálózati méret alapján, és a tervek szerint jövőre az első lesz.

Az olasz cégcsoport jelentős biztosításközvetítési tevékenységet is végez, és elkezdte felépíteni ingatlanközvetítői üzletágát is.

A HGroup 2021-re becsült EBITDA-ja 4,5 millió euró (1,6 milliárd forint), a Duna House Group pénzügyi mutatószámával konszolidálva pedig ez az érték elérheti a 11 millió eurót (4 milliárd forintot). A bővülő cégcsoport által közvetített hitelállomány együttesen meghaladhatja a 2 milliárd eurót (726 milliárd forintot), összesen pedig csaknem 5000 hitel- és ingatlanközvetítő fog a cégcsoportnál tevékenykedni.

 (Illusztráció. Fotó: Mester Nándor)
(Illusztráció. Fotó: Mester Nándor)

Az akvizícióhoz kapcsolódóan a Duna House Group további, legfeljebb 6 milliárd forint értékű NKP-kötvény kibocsátását fontolja meg pénzügyi helyzetének megerősítése érdekében, a HGroup meglévő adósságának refinanszírozását, egyéb lehetséges akvizíciókat és a cégcsoport osztalékpolitikáját figyelembe véve. A tranzakciót azonban az újabb kötvénykibocsátás nélkül is le tudja zárni a Duna House Group - hangsúlyozták.

Az akvizíciót rendkívül fontos mérföldkőnek nevezte Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és társvezérigazgatója, hangsúlyozva, hogy ez amellett, hogy piaci jelenlétet biztosít Európa egyik legnagyobb országában, jelentősen növeli a cég méretét és profittermelő képességét, miközben új lehetőségeket nyit meg a további terjeszkedésre a nyugat-európai piacokon.

Egy lépéssel pedig közelebb kerülünk célunkhoz, hogy cégcsoportunk piacvezetővé váljon az európai lakossági ingatlan- és pénzügyi szolgáltatások területén

- hangsúlyozta a közleményben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!