<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A Duna House Group 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az olasz HGroup cégcsoportban, a jövőbeli opciós lehetőségekkel pedig akár 100 százalékra nőhet a részesedése az olasz hitelközvetítőben.

A HGroup cégértéke elérheti a 40-45 millió eurót, a vételár első részlete 11,3 millió euró, ez az akvizíció lezárásakor esedékes.

Az országos lefedettségű, Bergamo központú HGroup, a cégcsoport leányvállalatán, a Credipass-on keresztül

csaknem 1000 pénzügyi szakértővel Olaszország második legnagyobb hitelközvetítője a hálózati méret alapján, és a tervek szerint jövőre az első lesz.

Az olasz cégcsoport jelentős biztosításközvetítési tevékenységet is végez, és elkezdte felépíteni ingatlanközvetítői üzletágát is.

A HGroup 2021-re becsült EBITDA-ja 4,5 millió euró (1,6 milliárd forint), a Duna House Group pénzügyi mutatószámával konszolidálva pedig ez az érték elérheti a 11 millió eurót (4 milliárd forintot). A bővülő cégcsoport által közvetített hitelállomány együttesen meghaladhatja a 2 milliárd eurót (726 milliárd forintot), összesen pedig csaknem 5000 hitel- és ingatlanközvetítő fog a cégcsoportnál tevékenykedni.

 (Illusztráció. Fotó: Mester Nándor)
(Illusztráció. Fotó: Mester Nándor)

Az akvizícióhoz kapcsolódóan a Duna House Group további, legfeljebb 6 milliárd forint értékű NKP-kötvény kibocsátását fontolja meg pénzügyi helyzetének megerősítése érdekében, a HGroup meglévő adósságának refinanszírozását, egyéb lehetséges akvizíciókat és a cégcsoport osztalékpolitikáját figyelembe véve. A tranzakciót azonban az újabb kötvénykibocsátás nélkül is le tudja zárni a Duna House Group - hangsúlyozták.

Az akvizíciót rendkívül fontos mérföldkőnek nevezte Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és társvezérigazgatója, hangsúlyozva, hogy ez amellett, hogy piaci jelenlétet biztosít Európa egyik legnagyobb országában, jelentősen növeli a cég méretét és profittermelő képességét, miközben új lehetőségeket nyit meg a további terjeszkedésre a nyugat-európai piacokon.

Egy lépéssel pedig közelebb kerülünk célunkhoz, hogy cégcsoportunk piacvezetővé váljon az európai lakossági ingatlan- és pénzügyi szolgáltatások területén

- hangsúlyozta a közleményben.