Csak az OTP bukott kedden


A nemzetközi hangulatnak megfelelően mozgott a BUX kedden. A vezető részvények felemásan teljesítettek.

A BUX 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 171,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az OTP húzta le a BUX-ot, az OTP esése pedig a rossz nemzetközi hangulattal magyarázható.  Az elemző a vezető részvényekről kiemelte, hogy a Molnál nem volt jelentős mozgás, a Magyar Telekom azonban egy külföldi felminősítés hatására emelkedni tudott, egyre optimistábbak a befektetők a várható osztalék mértékével kapcsolatban.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: a piac nem reagált a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülésére, amelyen változatlanul hagyták a jegybanki alapkamatot. Az elemző azonban kiemelte, hogy a kamatdöntő ülés után az MNB honlapján megjelent tájékoztatás volt a lényeges, amely szerint a monetáris tanács a márciusi inflációs adatok birtokában további monetáris lazításról dönthet.

A Mol 0,07 százalékkal 14 030 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 2,40 százalékkal 5968 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 1,22 százalékkal 414 forintra nőtt, a Richter-papírok árfolyama nem változott 4950 forintot ért.

A forint piacán nem volt nagy mozgás kedden, egyedül a svájci frankkal szemben gyengült jelentősebben. Kora este egy alpesi devizáért 281,6 forintot kellett adni. Egy euró 307,6, egy amerikai dollár pedig 279,1 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán sem volt nagy változás, mindössze egyetlen bázispontos változások voltak a hozamokban. 

MTI/mfor.hu
Aludjon nyugodtan! (X)

Elviselhetetlen a partnere horkolása? Segít a Snore Stopper horkolásgátló készülék!
További információ és vásárlás

Stresszes a munkája? Gondok gyötrik? Problémái és rohanó gondolatai nem hagyják elaludni?
A Dreamate elalvást segítő készülék gyógyszermentes elalváshoz és tartós, pihentető alváshoz segíti.
Rendelje meg most!

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Ma eldől a pótfelvételizők sorsa isMa eldől a pótfelvételizők sorsa is

Hétfőn a jelentkezők pontszámai derültek ki, ma este pedig a pótfelvételi ponthatárok fognak.

.
hirdetés
elrejt
 
.