Pénzügyi tudást kell adni a fiataloknak, hogy felelősen dönthessenekElengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek - mondta a nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi alapismeretekről tartott tanóra keretében gimnazistáknak.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak közleménye szerint Varga Mihály a Pénz7 programsorozat keretében, a II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákjainak tartott miniszteri különórán hangsúlyozta: a szakmai szervezetekkel és a pénzintézetekkel együtt el kell érni, hogy a magyar fiatalok ismerjék és értsék az alapvető pénzügyi kifejezéseket, hogy körültekintően dönthessenek, amikor egy-egy pénzügyi terméket kiválasztanak.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta: a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja. A 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető önkéntes vállalkozói adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

Az eredmények között adott számot a miniszter arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében - írják.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

A Magyar Bankszövetség szervezésében, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7-11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel - áll a közleményben.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.