Kutatás készül az elpazarolt élelmiszekről



Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a kukákba - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke a lapnak elmondta: egy korábbi európai kutatás szerint itthon körülbelül 1,8 millió tonna élelmiszert pazarolunk el egy évben.

Hozzátette: tavaly ősszel létrejött egy munkacsoport az Agrárgazdasági Kutatóintézetben azzal a céllal, hogy egyrészt felmérje az itthoni helyzetet, másrészt kidolgozza azokat a javaslatokat, amelyek alapján hatékonyan lehet csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Cseh Balázs hangsúlyozta: a pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között. Míg az utóbbi azt az időpontot jelöli, amely után a termék fogyasztása akár egészségi kockázattal is járhat, az előbbi pedig csak arra vonatkozik, ami után a gyártó már nem vállalja az eredeti minőséget.

MTI





Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
hirdetés
Ismét kezdenek eladósodni a magyarokIsmét kezdenek eladósodni a magyarok

Immár harmadik hónapja nő a magyar háztartások hiteleinek állománya.

.
hirdetés
elrejt
 
.