Kutatás készül az elpazarolt élelmiszekről



Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a kukákba - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke a lapnak elmondta: egy korábbi európai kutatás szerint itthon körülbelül 1,8 millió tonna élelmiszert pazarolunk el egy évben.

Hozzátette: tavaly ősszel létrejött egy munkacsoport az Agrárgazdasági Kutatóintézetben azzal a céllal, hogy egyrészt felmérje az itthoni helyzetet, másrészt kidolgozza azokat a javaslatokat, amelyek alapján hatékonyan lehet csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Cseh Balázs hangsúlyozta: a pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között. Míg az utóbbi azt az időpontot jelöli, amely után a termék fogyasztása akár egészségi kockázattal is járhat, az előbbi pedig csak arra vonatkozik, ami után a gyártó már nem vállalja az eredeti minőséget.

MTI





Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-70-340-84-06-es számon!

hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.