Több mint 1000 dolgozó intett búcsút a BKV-nak


2016 utolsó negyedévében kiugró mértékben csökkent a BKV-nál dolgozók létszáma. Hirtelen 1038 fővel lettek kevesebben.

2016 utolsó negyedévében 9378 dolgozója volt a BKV-nak - derül ki a közlekedési társaság honlapján megjelent dokumentumból. Ez a harmadik negyedévihez képest 1038 fővel kevesebb embert jelent.

Tekintve, hogy a BKV dolgozói létszáma 2014 óta lényegében konstansnak tekinthető  és nagyobb mozgás a tavalyi évben alakult ki, az ezer fős apadás mindenképpen figyelemre méltó változás, melynek hátterében nem tömeges felmondás és nem is nagy létszámú leépítés áll.

"Az utolsó negyedévben a 2016. november 7-i HÉV-kiválás hatására csökkent a létszám több mint ezer fővel" - tájékoztatta a BKV lapunkat.

A tavalyi év legnagyobb dolgozói létszámot érintő változását az egyik ágazat kiválása eredményezte, ám hasonló okok miatt számoltunk be a korábbi negyedévekben több száz fős csökkenésről. A harmadik negyedév végéig ugyanis 428 alkalmazottjától vált meg a BKV. Ez

"főleg az Autóbusz- és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság területét érintette, melynek hátterében elsősorban az új autóbusz-üzemeltetési modell miatti teljesítménycsökkentés áll" - tájékoztatta az mfor-t korábban a BKV.

Mindez némileg ellentmondásban áll az elmúlt hetek, társaságot érintő híreivel, miszerint egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdhet a BKV is, főleg a járművezetőket illetően. A kettő azonban nem zárja ki egymást. A leépítések ugyanis teljesen más munkaköröket érintettek, főként szellemi és a karbantartó állományt, mint ahol mostanság problémákkal küzd a közlekedési társaság.

Az mfor.hu-t arról tájékoztatta a társaság, hogy

"három nagy munkaköri főcsoport minősül hiányszakmának: ezek a járművezetők, a szakmunkások és a mérnökök".

Székely Sarolta
mfor.hu


Olvasta már?Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Vizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a MargitszigetenVizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a Margitszigeten

Az elmúlt pár nap úgy telt el, hogy egy forintot sem költöttünk el a nyári vizes vb-re. Szerdán azonban behoztuk a lemaradást rögtön egy 813 milliós tétellel.

.
hirdetés
elrejt
 
.