2p

Sokan a kormányt teszik felelőssé a nehezedő életük miatt. De vannak olyanok is, akik szerint nem jogos ez a kritika. Most az egyik ilyen olvasónk gondolatait közvetítjük.

Idén is folytatjuk Aranyélet című rovatunkat, amelyben vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a beérkezett levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Péksüteményt még vesznek az emberek, de abból is kevesebb fogy, mert nagyon megdrágult. Fotó: Depositphotos
Péksüteményt még vesznek az emberek, de abból is kevesebb fogy, mert nagyon megdrágult. Fotó: Depositphotos

„Tisztelt Aranyélet!

A fiam mondta, hogy ide beírhatok, ezért írom ezt a levelet. Kezdem is.

Nekem sem tetszik, hogy ennyire sokba kerülnek az élelmiszerek. Nem mondom, hogy dúskálok a pénzben, de azért még ki tudom fizetni az alapvető dolgokat. Húst azért már nem annyit veszek, mint régen, hetente egyszer van nálunk szalámi és a hét végén sütök csirkecombot vagy natúr sertéshúst. 

Az viszont nem tetszik, hogy maguk is, meg a magukhoz hasonlók a miniszterelnök urat veszik elő emiatt. Nem a Viktor tehet arról, hogy ilyen drága a kenyér (nekem ő csak Viktor). Megemelték a liszt árát, a tojásét meg az olajét és persze a pék sem dolgozik olcsóbban, sőt. Szóval én úgy látom, hogy a boltok ezért adják olyan drágán – meg nyilván azért, mert ők is ráteszik a hasznukat. 

Az nem igazságos, hogy egyetlen emberen akarják leverni ezt. Különben meg azt olvastam - igaz, főleg nem maguknál -, hogy az ország különböző vezetői nagyon is harcolnak, sokat küzdenek Brüsszellel, mert az nem akarja, hogy a magunk útját járjuk. Jó, a kenyér árát nem Brüsszel emelte fel, de sokat tesz azért, hogy ilyen háborús hangulat legyen köztünk. 

Tessék mondani: Nyugaton miért gondolják, hogy amit nekik szabad, azt nekünk nem? Vannak kinn ismerőseim, ők mondták, hogy vannak kampányok a hazai, vagyis az ottani kisebb termelők védelme érdekében. Ha ők ezt megtehetik, akkor mi is, szerintem. Az infláció pedig lassan csökkenni fog itt is, ezt megígérte a kormány. Tapasztalatom szerint a legtöbb dolog, amit megígért eddig, az úgy is lett. Remélem, ezzel is így lesz. Szóval csak azt akartam írni, hogy maguk is legyenek igazságosabbak.

Tisztelettel
Egy nyugdíjhoz közeli olvasójuk"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!