4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elég átlátszó és gátlástalan a kormányzati propaganda. Nem kell hozzá nyolc diploma, hogy megértsük a lényegét és persze felháborodjunk. Mint az az olvasónk is, aki saját szemszögéből összefoglalta a legfontosabb elemeit. 

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Embert barátjáról. Fotó: MTI
Embert barátjáról. Fotó: MTI

„Tisztelt szerkesztőség!

Most olvastam, hogy a magyarok többsége „Brüsszelt” a multikat és mindenki mást (is) hibáztat az elszállt „orbáni infláció” okán. 

Volt itt mindenféle riogatás a fideszes kormánytagok és a propagandamédia részéről, ami szerint Nyugat-Európa lakosai meg fognak fagyni, éhen halnak, ide fognak menekülni hozzánk a Budapest-Belgrád tengelyre. Különben is Németország már nem is létezik, az EU pedig lábon lőtte magát…
A jóslat nem jött be.

Ezzel szemben a rothadó, saját hányásában fetrengő nyugat él és virul. Nem kevés élelmiszer már olcsóbb Ausztriában, mint nálunk, nyugaton továbbra is munkaerőhiány nem pedig munkanélküliség van.

A helyzet inkább az, hogy az orbáni politika tökön rúgta, sőt tökön lőtte a magyar embereket.

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan lehet ennyire behülyíteni a magyar népet, mint ahogy a Fidesz-kommunikáció teszi. Tudjuk, a média az egyik hatalmi ág, ám arra szerintem sokan nem számítottak, amikor egyértelmű a kormány felelőssége abban, hogy az elhibázott gazdaságpolitikája, a „mindenki hülye, csak én vagyok helikopter” típusú külpolitikája csődközeli helyzetbe hozta az országot; ennek ellenére a Fidesz hívek továbbra is kitartanak saját nyomorúságuk mellett és összekuporgatott adóforintjaikból nem jobb életre vágynak, hanem arra, hogy a rajta uralkodó hatalmi elit, a luxusjachtokon dorbézoljon és két kézzel szórja vagy lopja továbbra is a közpénzt. 

Ahelyett, hogy az ország épülne: Hatvanpuszta, vidéki vadászkastélyok és NER közeli luxusszállodák, stb. épülnek és szépülnek a mi pénzünkből, a mi kárunkra. Miközben az igazság templomában olyan szintű korrupciós ügyek látnak napvilágot, amelybe bármely demokratikus állam kormánya megremegne, belebukna a hívek továbbra is támogatják a vezért. 

Józan ésszel felfoghatatlan, ami ebben az országban történik.

Amellett, hogy Magyarország a legkorruptabb országok egyike az EU-ban, sajnos hazánk gazdasága a legsérülékenyebb is. Ennek oka Matolcsy jegybank elnök szerint a kormányzat elmúlt éveinek elhibázott gazdaságpolitikája, nem lebecsülve Matolcsy úr felelősségét a mostani válságban, ezúttal legalább igazat állít.

Most válság idején ez jól látszik: dupla az átlagos infláció, mint az EU más országaiban az élelmiszerár infláció pedig többszöröse az uniós átlagnak. Miközben az unió többi tagországában az infláció erőteljes csökkenésbe kezdett nálunk még stagnál.

Meddig lehet ezt még a nyuszira fogni?

Sajnos ebben a következmények nélküli országban az aktuális hatalom bármit (IS) megtehet. Megteheti, hogy az országot kifosztja, a középosztályt lezülleszti, a társadalmat totálisan megosztja.
Ehhez pusztán elégnek tűnik a fizetett, fideszes provokátorok fellépése a vidéki „művelődési” házakban és a töméntelen mértékű közpénz elégetésével terjesztett hazugságok az óriásplakátokon, a közösségi médiában, tévékben, rádiókban egy szóval mindenhol (IS). 

Az átlag magyar nem hülyébb, mint az átlag amerikai német vagy angol. A tömegek egyformán befolyásolhatók szerte a világban. Viszont az EU-ban kevés kormánynak adatik meg, hogy a hazugságokat olyan eszméletlen mértékben tolja és papagáj módjára ismételgesse, mint a mi Fidesz-kormányunk.

Ez pedig régen nem hiba, hanem bűn. A bűn elkövetője, aki ezt teszi. Tettestárs mindenki, aki részese de még az is aki átlátja, hagyja és nem szólal fel ellene.

Szabó István, sokat látott olvasójuk"

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!