Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A szerdai nyereséges nyitás után zárásra még nagyobb növekedést produkáltak a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, így csaknem négy év óta a legnagyobb emelkedést érték el, igaz, egy hatnapos esési sorozat után.

A tartós fogyasztási cikkek júliusi megrendeléseinek váratlan mértékű növekedéséről szerdán közzétett adat nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy lendület vett az árfolyam-emelkedés. Júliusban a várakozásokat meghaladóan, több mint egy éve a legnagyobb mértékben nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az Egyesült Államokban, az előző havihoz képest két százalékkal.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe a szerdai napon 619,2 ponttal, 3,95 százalékkal 16 285,64 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 72,88 ponttal, 3,9 százalékkal emelkedett, és 1940,49 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 191,05 ponttal, 4,24 százalékkal erősödött, 4697,54 ponton zárt.

Az amerikai részvényárfolyamokat az elmúlt napokban - a világ más tőzsdéihez hasonlóan - a kínai gazdasági növekedési ütem lassulása miatt kialakult befektetői aggodalmak vetették vissza. A hat egymás utáni veszteséges nap az indexek leghosszabb folyamatos visszaesése volt több mint három éve. Az árfolyamcsökkenés ezalatt két ezer milliárd dollárt csapolt le az S&P-500 index tagjainak együttes piaci tőkeértékéből.

A befektetési döntéseket befolyásoló egyik legjelentősebb tényező az amerikai tőzsdéken már huzamos ideje annak latolgatása, hogy a gazdaságösztönző céllal hosszú évek óta folytatott monetáris lazítás után mikor kezdi meg a Fed a szigorítást, a kamatok emelését. Egyre több Wall Street-i befektető és bróker számít arra, hogy a Fed nem szeptemberben, hanem októberben indítja el kamatemelési ciklusát.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.