2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A szerdai nyereséges nyitás után zárásra még nagyobb növekedést produkáltak a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, így csaknem négy év óta a legnagyobb emelkedést érték el, igaz, egy hatnapos esési sorozat után.

A tartós fogyasztási cikkek júliusi megrendeléseinek váratlan mértékű növekedéséről szerdán közzétett adat nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy lendület vett az árfolyam-emelkedés. Júliusban a várakozásokat meghaladóan, több mint egy éve a legnagyobb mértékben nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az Egyesült Államokban, az előző havihoz képest két százalékkal.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe a szerdai napon 619,2 ponttal, 3,95 százalékkal 16 285,64 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 72,88 ponttal, 3,9 százalékkal emelkedett, és 1940,49 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 191,05 ponttal, 4,24 százalékkal erősödött, 4697,54 ponton zárt.

Az amerikai részvényárfolyamokat az elmúlt napokban - a világ más tőzsdéihez hasonlóan - a kínai gazdasági növekedési ütem lassulása miatt kialakult befektetői aggodalmak vetették vissza. A hat egymás utáni veszteséges nap az indexek leghosszabb folyamatos visszaesése volt több mint három éve. Az árfolyamcsökkenés ezalatt két ezer milliárd dollárt csapolt le az S&P-500 index tagjainak együttes piaci tőkeértékéből.

A befektetési döntéseket befolyásoló egyik legjelentősebb tényező az amerikai tőzsdéken már huzamos ideje annak latolgatása, hogy a gazdaságösztönző céllal hosszú évek óta folytatott monetáris lazítás után mikor kezdi meg a Fed a szigorítást, a kamatok emelését. Egyre több Wall Street-i befektető és bróker számít arra, hogy a Fed nem szeptemberben, hanem októberben indítja el kamatemelési ciklusát.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!