Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Olyan piaci pletykák láttak napvilágot, hogy az SNB még gyengébb frankot szeretne, így az euró ellenében 1,23-ra ugrott a frank árfolyama, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. Ez pedig javított a meglehetősen rossz formában lévő forint helyzetén is.

EUR/HUF (297,50 – 300,75): A 300-as szint ezúttal még megfogta az EUR/HUF árfolyamát, sőt a mai reggel 298 alatti szintről indul, úgy, hogy tegnap a Moody’s hitelminősítő intézet drasztikusan leminősítette az olasz államadósság-besorolást. A három fokozatos rontás nem rengette meg az árfolyamokat, számítani lehetett az S&P leminősítés után, hogy a Moody’s is lépni fog, csupán a mérték lehetett kissé meglepő. Ami viszont mégis a stabilizálódást hozta a piacokon az a FED első emberének nyilatkozata volt. Ben Bernanke szerint a FED képes megfelelő lépésekkel fenntartani a gazdasági fejlődést, ami egyébként nagyon bizonytalan. Ezzel nyitva hagyta a QE3-as program lehetőségét. A bejelentés után 1,33 fölé emelkedett az EUR/USD árfolyama, és 298 alá esett az euró / forint kurzusa. Mától péntekig sok fontos adat és esemény lehet nagyobb befolyással az árfolyamokra: ma az amerikai ADP foglalkoztatottsági mutató, holnap ECB kamatdöntés, holnapután pedig NFP péntek lesz. Ha sikerül a magyar delegációnak meggyőzni a szaúdi befektetőket, hogy invesztáljanak nagyobb összeget magyar kötvényekbe, az középtávon stabilizálhatja, kissé erősíthetné a forintot, bár ez egyelőre igen kétséges.

EUR/USD (1,3120 – 1,3320): Semmi konkrétum nem született, a luxembourgi ECOFIN ülésen, nincs érdemi előrelépés a válságmegoldásban. Tegnap kiderült, hogy egy hónapot késni fog az eredetileg októberben esedékes Görögországnak szánt 8 milliárdos segélyrészlet, mert nem készül addigra el az IMF-ECB-EU felügyelők szakértői jelentése a megszorító csomagok hatékonyságáról. Csődhelyzet ennek ellenére nem lesz, mert a görög pénzügyminiszter elismerte, hogy annyi tartaléka még van az országnak, hogy november közepéig fizetőképesek maradjanak. A görög kormány egyik megszorító csomag után hozza meg a másikat, és ezzel párhuzamosan haladnak a tárgyalások arról, hogy a hitelezői oldalon milyen engedményeket tudnak felvállalni a kötvénytulajdonosok, 40-50 százalékos veszteségleírásról keringenek a hírek, de a döntés még mindig várat magára. Az EUR/USD árfolyama 1,33 felett, a dollár/forint árfolyam pedig 225 alatt tartózkodott a reggel/kora délelőtt.

CHF/HUF (244,50 – 247,50): Tegnap újra felröppent a hír, hogy a svájci jegybank emelné az EUR/CHF 1,20-as küszöbértéket, de a hírt az SNB szóvivője nem kommentálta. Mindezek hatására majdnem 1,23-ig szökkent fel az euró/frank árfolyama, így 247-ről 244-ig esett a CHF/HUF kurzusa.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.