2011. október 5. 08:52

Olyan piaci pletykák láttak napvilágot, hogy az SNB még gyengébb frankot szeretne, így az euró ellenében 1,23-ra ugrott a frank árfolyama, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. Ez pedig javított a meglehetősen rossz formában lévő forint helyzetén is.

EUR/HUF (297,50 – 300,75): A 300-as szint ezúttal még megfogta az EUR/HUF árfolyamát, sőt a mai reggel 298 alatti szintről indul, úgy, hogy tegnap a Moody’s hitelminősítő intézet drasztikusan leminősítette az olasz államadósság-besorolást. A három fokozatos rontás nem rengette meg az árfolyamokat, számítani lehetett az S&P leminősítés után, hogy a Moody’s is lépni fog, csupán a mérték lehetett kissé meglepő. Ami viszont mégis a stabilizálódást hozta a piacokon az a FED első emberének nyilatkozata volt. Ben Bernanke szerint a FED képes megfelelő lépésekkel fenntartani a gazdasági fejlődést, ami egyébként nagyon bizonytalan. Ezzel nyitva hagyta a QE3-as program lehetőségét. A bejelentés után 1,33 fölé emelkedett az EUR/USD árfolyama, és 298 alá esett az euró / forint kurzusa. Mától péntekig sok fontos adat és esemény lehet nagyobb befolyással az árfolyamokra: ma az amerikai ADP foglalkoztatottsági mutató, holnap ECB kamatdöntés, holnapután pedig NFP péntek lesz. Ha sikerül a magyar delegációnak meggyőzni a szaúdi befektetőket, hogy invesztáljanak nagyobb összeget magyar kötvényekbe, az középtávon stabilizálhatja, kissé erősíthetné a forintot, bár ez egyelőre igen kétséges.

EUR/USD (1,3120 – 1,3320): Semmi konkrétum nem született, a luxembourgi ECOFIN ülésen, nincs érdemi előrelépés a válságmegoldásban. Tegnap kiderült, hogy egy hónapot késni fog az eredetileg októberben esedékes Görögországnak szánt 8 milliárdos segélyrészlet, mert nem készül addigra el az IMF-ECB-EU felügyelők szakértői jelentése a megszorító csomagok hatékonyságáról. Csődhelyzet ennek ellenére nem lesz, mert a görög pénzügyminiszter elismerte, hogy annyi tartaléka még van az országnak, hogy november közepéig fizetőképesek maradjanak. A görög kormány egyik megszorító csomag után hozza meg a másikat, és ezzel párhuzamosan haladnak a tárgyalások arról, hogy a hitelezői oldalon milyen engedményeket tudnak felvállalni a kötvénytulajdonosok, 40-50 százalékos veszteségleírásról keringenek a hírek, de a döntés még mindig várat magára. Az EUR/USD árfolyama 1,33 felett, a dollár/forint árfolyam pedig 225 alatt tartózkodott a reggel/kora délelőtt.

CHF/HUF (244,50 – 247,50): Tegnap újra felröppent a hír, hogy a svájci jegybank emelné az EUR/CHF 1,20-as küszöbértéket, de a hírt az SNB szóvivője nem kommentálta. Mindezek hatására majdnem 1,23-ig szökkent fel az euró/frank árfolyama, így 247-ről 244-ig esett a CHF/HUF kurzusa.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.