2018. február 6. 07:43

Az amerikai tőzsdék zuhanását az ázsiai piacok is követték, minden nagyobb tőzsdén jelentős eséssel zártak.

Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt, pontértékben történetének legnagyobb zuhanását szenvedte el az amerikai Dow Jones tőzsdeindex. A 4,6 százalékkal csökkenő mutató világszerte irányt adott a tőzsdei kereskedésnek. 

Ázsiában és a csendes-óceáni régióban mindenhol nagy veszteséget mutattak az indexek. A japán tőzsde irányadó mutatója, a Nikkei 225 vezette a sort, 4,7 százalékkal csökkent. A kínai piac leginkább figyelt indexe, a Shanghai Composite 3,3 százalékkal került alacsonyabb szintre. A Hong-Kong-I Hang Seng pedig 4,2 százalékot zuhant.
 

A határidős indexek az európai piacok számára sem ígérnek sok jót, a német piac például várhatóan 400 pont, nagyjából 3 százalék körül eséssel indíthatja a napot. Más nagy tőzsdéken, így Londonban, vagy Párizsban is meglehetősen borúsak a kilátások.

A folytatást tekintve mindenképpen mérvadó lesz, hogy mikor nyugszanak meg a kedélyek, illetve az USA-ban a jelentős mennyiségben hitelre vásárolt részvényekkel mi lesz. Utóbbiak kapcsán ugyanis az esés miatt elfogyhat a hitel biztosítékát jelentő fedezet, ami újabb eladási hullámot válthat ki. 
 
mfor.hu