2010. december 28. 07:24

A hazai életbiztosító papírjainak november eleji tőzsdei bevezetése óta öt héten át egyvégtében szakadó árfolyama az utóbbi időben konszolidálódott, ami reménnyel töltheti el a cég befektetőit.CIG Pannónia 60 perces:

Először december közepén tört meg az esés, amikor a 600 forint alatti mélységből hirtelen magához térve nagyot pattant az árfolyam, majd kivitte az addig jellemző ereszkedő trendjét. Onnan apró korrekciókkal tarkítva, igen magabiztosan menetelt a kurzus egészen a 700 forintos szintig, ahol a hónap elején már egyszer próbálkozott haladási irányának megváltoztatásával, sikertelenül.

Az ünnepek előtti csendes kereskedésben azonban átlendült az eddig ellenállásként jól működő szinten, aminek jelenleg a konszolidációja zajlik. Mondhatnánk persze, hogy mindez forgalom nélkül történt, és hogy így nem ér az egész semmit. Viszont ha jól megnézzük, az esésben is csak a kezdetekkor volt erősebb forgalom, mégis tudott az első megingást követően még 200 forintot esni az árfolyam.

Így nem irreális egy olyan elvárást megfogalmazni, hogy amennyiben sikeres marad a 700 forint áttörése és tovább tud indulni az árfolyam, akkor a kicsit sem szabályos, de jellégénél fogva mégis fordított fej-váll alakzatra hasonlító formációból kalkulálva 800 forintra várhatjuk a jegyzést. Akár alacsony forgalom mellett is.Tőzsdeklub - Gede Balázs


 


Hírlevél feliratkozás