2010. december 28. 07:24

A hazai életbiztosító papírjainak november eleji tőzsdei bevezetése óta öt héten át egyvégtében szakadó árfolyama az utóbbi időben konszolidálódott, ami reménnyel töltheti el a cég befektetőit.CIG Pannónia 60 perces:

Először december közepén tört meg az esés, amikor a 600 forint alatti mélységből hirtelen magához térve nagyot pattant az árfolyam, majd kivitte az addig jellemző ereszkedő trendjét. Onnan apró korrekciókkal tarkítva, igen magabiztosan menetelt a kurzus egészen a 700 forintos szintig, ahol a hónap elején már egyszer próbálkozott haladási irányának megváltoztatásával, sikertelenül.

Az ünnepek előtti csendes kereskedésben azonban átlendült az eddig ellenállásként jól működő szinten, aminek jelenleg a konszolidációja zajlik. Mondhatnánk persze, hogy mindez forgalom nélkül történt, és hogy így nem ér az egész semmit. Viszont ha jól megnézzük, az esésben is csak a kezdetekkor volt erősebb forgalom, mégis tudott az első megingást követően még 200 forintot esni az árfolyam.

Így nem irreális egy olyan elvárást megfogalmazni, hogy amennyiben sikeres marad a 700 forint áttörése és tovább tud indulni az árfolyam, akkor a kicsit sem szabályos, de jellégénél fogva mégis fordított fej-váll alakzatra hasonlító formációból kalkulálva 800 forintra várhatjuk a jegyzést. Akár alacsony forgalom mellett is.Tőzsdeklub - Gede Balázs


 


Hírlevél feliratkozás

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.