2014. november 13. 10:19

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2014 első három negyedévében 46 százalékkal, 523 millió forintra növelte adózott eredményét 2013 azonos időszakához viszonyítva - közölte a biztosító társaság.

Sorozatban a hatodik nyereséges negyedévét zárta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. - hangsúlyozta a vállalat közleményében. A cég bruttó díjbevétele 2014 harmadik negyedévének végén 9,675 milliárd forint volt, amelynek legnagyobb részét a 8,754 milliárd forint rendszeres díj tette ki, míg az eseti díjak összege 921 millió forint volt.

A biztosító 2014 első három negyedéve során 572 millió forint biztosítástechnikai eredményt ért el, mely 15 millió forinttal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét. A működés racionalizálásának köszönhetően 2013 hasonló időszakához képest az igazgatási költségek 29 százalékkal csökkentek.

A biztosító rendelkezésre álló szavatoló tőkéje 4,418 milliárd forint, ami jelentősen meghaladja a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvény szerinti tőkeszükségletet - közölték.

A vállalat tevékenységében továbbra is meghatározó a befektetéshez kötött életbiztosítások értékesítése, azonban a stagnáló rendszeres befektetési egységekhez kötött életbiztosítási piac mellett tevékenységének diverzifikációja, ezáltal a hagyományos életbiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási portfoliójának növelése is fontos része az új stratégiának - olvasható a cég közleményében.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.