2014. november 13. 10:19

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2014 első három negyedévében 46 százalékkal, 523 millió forintra növelte adózott eredményét 2013 azonos időszakához viszonyítva - közölte a biztosító társaság.

Sorozatban a hatodik nyereséges negyedévét zárta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. - hangsúlyozta a vállalat közleményében. A cég bruttó díjbevétele 2014 harmadik negyedévének végén 9,675 milliárd forint volt, amelynek legnagyobb részét a 8,754 milliárd forint rendszeres díj tette ki, míg az eseti díjak összege 921 millió forint volt.

A biztosító 2014 első három negyedéve során 572 millió forint biztosítástechnikai eredményt ért el, mely 15 millió forinttal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét. A működés racionalizálásának köszönhetően 2013 hasonló időszakához képest az igazgatási költségek 29 százalékkal csökkentek.

A biztosító rendelkezésre álló szavatoló tőkéje 4,418 milliárd forint, ami jelentősen meghaladja a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvény szerinti tőkeszükségletet - közölték.

A vállalat tevékenységében továbbra is meghatározó a befektetéshez kötött életbiztosítások értékesítése, azonban a stagnáló rendszeres befektetési egységekhez kötött életbiztosítási piac mellett tevékenységének diverzifikációja, ezáltal a hagyományos életbiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási portfoliójának növelése is fontos része az új stratégiának - olvasható a cég közleményében.

MTI