1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az Európai Unió Jeremie-programjában több mint 350 kis- és középvállalkozás 130 milliárd forint értékű kockázati tőkét kapott - írta kedden a Világgazdaság.

A lap a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatására hivatkozva felidézi, hogy 28 helyi alapkezelőnek május végéig kellett odaítélnie a felhasználható pénzösszegeket. A határidőt tavaly decemberben az Európai Bizottság jóváhagyásával hosszabbították meg öt hónappal, mivel októberben még csak 90 milliárdnyi befektetés sikerült elhelyezni.

A 130 milliárd forint 65 százaléka uniós forrás, a maradék magánbefektetők pénze.

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) szerint azonban az induló, úgynevezett magvető típusú cégeknél a Jeremie-alapokból származó befektetések a tavalyi tapasztalatok alapján nem bizonyultak elég hatékonynak, és ezen az segíthetne, ha az ilyen vállalkozásoknak nyújtott források akár 90 százaléka uniós támogatás lenne, az érettebb cégeknél viszont az uniós arány lemehetne 40-60 százalékra.

A Világgazdaság szerint az NGM-nél már dolgoznak is olyan tőkeprogramokon, amelyek "keretösszegei, feltételrendszere és működési struktúrája eltérő lenne".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!