TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hat nap emelkedés után szerdán reggel lefelé fordultak a vezető európai részvénypiacok is. A befektetők attól tartanak, hogy a gyenge vállalati eredmények elhomályosítják majd a kormányok gazdaságélénkítő lépéseit, így végeredményben nem várható majd jelentős javulás a gazdaságban.

Szerdán reggel a romló vállalati eredmények miatt kezdtek aggódni a befektetők Nyugat-Európában, attól tartanak ugyanis, hogy az eredmények romlása miatt nem fognak meglátszani a kedvező kormányzati intézkedések hatásai. A londoni tőzsde FTSE indexe délelőttre 1,3 százalékot veszített értékéből, de a régiónkban is szinte minden mutató mínuszban volt.

Az FTSE szerdán délelőtt 4577 ponton állt, ez 1,33 százalékkal maradt el a keddi záróértéktől. 1 százalék körüli mértékben esett vissza a frankfurti DAX is, de a közép-kelet-európai régióban sem volt ok az örömre. A Varsói Értéktőzsde WIG20 indexe 0,54 százalékot veszített délelőttre, míg a prágai PX50 index 1,81 százalékkal állt keddi értéke alatt.

Az európai befektetők elsősorban attól tartanak, hogy a hónap második felében megjelenő várhatóan gyenge negyedik negyedéves vállalati eredmények elhomályosíthatják az elmúlt napok optimizmusát. Sok szakember szerint tartogatnak még negatív meglepetéseket a cégek, a gyenge profitok akár a kormányzati beavatkozások pozitív hatásait is semlegesíthetik.

A Goldman Sachs legújabb elemzése szerint az európai vállalatok profitja idén 20 százalékkal csökkenhet, míg a Morgan Stanley szakemberei arra számítanak, hogy 43 százalékkal esnek majd a bevételek.


A frankfurti börzén 3,7 százalékkal esett vissza az Alcoa árfolyama szerdán reggel, miután a világ legnagyobb alumíniumgyártója bejelentette, hogy tovább csökkenti termelését a kereslet visszaesése miatt. A vállalat szintén szerdán közölte, hogy dolgozóinak 13 százalékától megválik a termelés visszafogása miatt.

4,1 százalékkal esett vissza a Rio Tinto-részvények értéke, miután az év első három kereskedési napján 29 százalékkal drágultak a bányatársaság papírjai. A másik bányaipari óriás, a BHP Billiton az utóbbi három nap 12 százalékos emelkedés után szerdán 3,6 százalékos gyengüléssel nyitott. A Commerzbank 3,5 százalékot veszített értékéből annak hatására, hogy a JP Morgan elemzői szerin a pénzintézet felvásárlása csökkenteni fogja a profitot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.