2011. november 3. 06:27

Az utóbbi hetekben leszaladt forintunk után eredtünk. EUR/HUF technikai elemzés.


 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

EUR/HUF hetes:


Immáron 10.(!) hete gyengül rendületlenül a hazai fizetőeszközünk és jogosan vagyunk kíváncsiak meddig is tarthat ez az intenzitás.
 
 
Heti grafikonokat vettem elő, és húzogattam vonalakat és egyéb technikai eszközöket és arra a következtetésre jutottam, hogy már hetesen is úgymond "túlvett" a forint (lásd rsi indikátort). Amint láthatjuk az indikátor pirossal illetve zölddel jelzett sávjaiban vajmi keveset szokás tartózkodni, így egyre inkább nő az esély annak, hogy visszatér a "normális" zónába. Ez természetesen nem jelentene automatikus erősödést, de legalább kioldalazhatnánk itt 300ft felett. Sőt, akár egy 290ft-os visszateszt is benne van a pakliban, de ennél lejjebb már nem várnám rövidebb távon.

A nagy képen viszont jobban látható a probléma, ott a 340(!) forintos szint mutogatja célárként magát piros nyíllal megjelölve egy emelkedő csatornában. Ez egy lehetséges hosszabb távú képet mutathat, mely a fent említett korrekciót követően lehet elérhető akár néhány hónapos távlatban. Csak remélhetjük, hogy nem kell megélnünk.

 

 
Tőzsdeklub - Gáspár Gábor

 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!