2011. november 3. 06:27

Az utóbbi hetekben leszaladt forintunk után eredtünk. EUR/HUF technikai elemzés.


 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

EUR/HUF hetes:


Immáron 10.(!) hete gyengül rendületlenül a hazai fizetőeszközünk és jogosan vagyunk kíváncsiak meddig is tarthat ez az intenzitás.
 
 
Heti grafikonokat vettem elő, és húzogattam vonalakat és egyéb technikai eszközöket és arra a következtetésre jutottam, hogy már hetesen is úgymond "túlvett" a forint (lásd rsi indikátort). Amint láthatjuk az indikátor pirossal illetve zölddel jelzett sávjaiban vajmi keveset szokás tartózkodni, így egyre inkább nő az esély annak, hogy visszatér a "normális" zónába. Ez természetesen nem jelentene automatikus erősödést, de legalább kioldalazhatnánk itt 300ft felett. Sőt, akár egy 290ft-os visszateszt is benne van a pakliban, de ennél lejjebb már nem várnám rövidebb távon.

A nagy képen viszont jobban látható a probléma, ott a 340(!) forintos szint mutogatja célárként magát piros nyíllal megjelölve egy emelkedő csatornában. Ez egy lehetséges hosszabb távú képet mutathat, mely a fent említett korrekciót követően lehet elérhető akár néhány hónapos távlatban. Csak remélhetjük, hogy nem kell megélnünk.

 

 
Tőzsdeklub - Gáspár Gábor

 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.