TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Jelentős, több mint két százalékos erősödéssel zárt pénteken a japán tőzsde vezető indexe, ami egyrészt a gyengébb jennek, másrészt pedig a közelgő decemberi választásoknak volt köszönhető. A befektetők abban bíznak, hogy a voksolás után éles gazdaságpolitikai fordulat jön majd a szigetországban.

9024 ponton fejezte be a pénteki kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 2,2 százalékkal volt magasabb az előző napi értéknél. A hongkongi Hang Seng eközben a kereskedés második felére 0,21 százalékkal kapaszkodott feljebb, a Shanghai Composite viszont 0,77 százalékkal gyengült. A dél-koreai Kospi index 0,53 százalékot esett, míg a tajvani piacon 0,19 százalékos volt a lecsorgás.

Az amerikai tőzsdék tegnap újabb több hónapos mélypontra csúsztak vissza, ugyanis a befektetők tartanak a várható adóemelések és kiadáscsökkentések gazdasági hatásaitól, elsősorban attól, hogy a költségvetési intézkedések jelentősen lassítják az amerikai növekedést. Japánban azonban a jen további gyengülése adott muníciót az exportra termelő vállalatoknak. A japán gazdaság szempontjából az is jó hír, hogy az egyik vezető ellenzéki politikus a decemberi választások előtt kijelentette, hogy minden enyhítést megtenne annak érdekében, hogy a 2-3 százalékos inflációs célt elérje.

A fentiek mellett a várakozások arról szólnak, hogy az esetleges új kormány majd felpörgeti az infrastrukturális kiadásokat, ezekre a pletykákra a Sumitomo Heavy Industries árfolyama 6,79 százalékkal ugrott meg, míg a Fanuc 3,8 százalékos pluszban zárt. A Kansai Electric Power 3,83 százalékot erősödött arra a pletykára, mely szerint az esetleges új kormány a nukleáris energiát részesítheti előnyben.

A jen gyengülése a devizaárfolyam mozgására érzékeny exportőrökre is jó hatással volt: a Sony például 3,28 százalékkal erősödött, a Nikon 7,23 százalékkal ugrott meg, míg a Canon 5,81 százalékkal ért többet, mint tegnap. Az autógyárak közül a Toyota 3,24 százalékkal emelkedett, a Nissan 5,13 százalékos szárnyalást mutatott, míg a Mazda árfolyama 7,08 százalékkal ugrott feljebb.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.