2014. március 3. 06:04

Idegesen indult a kereskedés a világ vezető tőkepiacain miután a hétvégén pattanásig feszült a helyzet Ukrajnában.

Miután a Krími-félszigetet a hétvégén "kvázi" elfoglalták az orosz alakulatok, a világ tőkepiaci ma hajnalban tudtak először reagálni a sokak szerint a hidegháború óta legforróbb konfliktusra.

Mint ilyenkor mindig, most is a kockázatosabb eszközökből a biztonságosabbnak véltek felé indult meg a pénzáram. Az arany például 1,7 százalékkal ugrott meg, a svájci frank pedig az 1,21-es szintig erősödött az euróval szemben.

Miközben az ázsiai tőzsdék 0,5-1,5 százalékos mínuszban vannak, addig az olaj jegyzése 1,1, az amerikai, illetve japán államkötvények 1,2-1,5 százalékkal erősödtek. 

Egy euróért jelenleg 311,3, egy svájci frankért 256,8, egy dollárért pedig 225.89 forintot kell adni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.