<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A befektetők legújabb problémája az olasz adósság kérdése lett világszerte. A kedden elszabadult olasz hozamok miatt a tőzsdéken is pánik volt, mely alól a Wall Street sem maradt ki, 3 százalék feletti zuhanással zártak a New York-i értéktőzsdék vezető mutatói.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 3,2 százalékkal 11782 pontra csökkent. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 3,9 százalékkal 2621 pontra esett. Az S&P 500-as mutató 3,6 százalékkal 1229 pontra gyengült. A pánikszerű eladásokat az olasz államcsőd esetleges réme váltotta ki. A piacon komoly ijedtséget okozott, hogy Európa negyedik legnagyobb gazdaságának finanszírozhatósága kapcsán komoly kételyek merültek fel. Kedden este ugyan rövid ideig megnyugvást hozott az a hír, hogy a miniszterelnök, Silvio Berlusconi távozik, ám szerda délelőtt ismét lejtmenet kezdődött. Az olasz kötvények hozama a lélektani 7 százalék fölé került, és ha tartósan ottmarad, akkor tényleg nehéz lesz finanszírozni Olaszországot.
 
 
Az egy napja még megugró bankrészvények a mélybe zuhantak, a Citigroup, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley 7 százalékot vesztett, míg a JP Morgan, a BoA és a Wells Fargo 4 százalék feletti mínusszal zárt.

A vállalati hírek közül említést érdemel a GM, mely 10 százalékot zuhant azt követően, hogy a cég a vártnál gyengébb számokat tett közzé Hasonlóan járt az Adobe is, mely a negyedik negyedéves előrejelzését rontotta. A társaság azt is bejelentette, hogy nem fejleszt tovább mobil eszközökre flash-t, és azt is, hogy 750 embertől válnak meg.
 
MTI 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.