<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Miközben reggel óriási viharfelhők gyülekeztek az európai pénzpiacok felett, és a forint is tovább gyengült, a délelőtt folyamán a svájci jegybank rendkívüli bejelentést tett. Az alpesi országban 1,20-as EUR/CHF árfolyamcélt tűztek ki, ez pedig a forint szempontjából is igen kedvező, így ez részleges megváltás a magyar frankhiteleseknek is, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (274,00 – 277,00): Legutóbb január közepén járt a ma reggel tapasztalható 278-279-es magasságokban az EUR/HUF árfolyama, akkor nagy valószínűséggel a görög vagy valamelyik más PIIGS ország körüli aggodalmak fűtötték a kockázatkerülést. Most is a görögökkel van a gond, nem látszik a nagyon hosszú és sötét alagút vége, ugyanis megint felerősödnek azok a vélemények, hogy a görögöknek ki kellene lépni az eurozónából, vagy legalábbis csődök kellene jelenteniük. A görög papírok csődbiztosítása már azt sejteti, hogy 5 éven 87 százalékos valószínűsége van annak, hogy a görögök klasszikus csődöt jelentenek. Az is a válsághangulat eszkalálódását mutatja, hogy a két éves görög állampapír hozama először emelkedett 50 százalék fölé. Ma délután fél négykor Orbán Viktor tart sajtótájékoztatót, ahol részletezi az államadósság csökkentése érdekében tett újabb erőfeszítéseket, illetve a hiánycél tartásához szükséges kiigazító lépéseket. A bejelentésnek akkor lehet érdemi forinterősítő hatása, ha 1) olyan elemeket tartalmaz a közzététel, ami meggyőzi a piaci szereplőket, az adósságráta és az államháztartási deficit csökkenéséről 2) a publikáció nem túl rossz hangulatban következik be. Ha csalódást keltő lesz a miniszterelnök mondandója, vagy erősen pesszimista lesz a hangulat, akkor a 280- as szint felfelé való áttörése sem kizárható.

EUR/USD (1,4120 – 1,4250): Nemcsak a görög, hanem az olasz és a spanyol papírok hozamai is egyre növekszik a hozamkülönbözet a referenciaként szolgáló német papírokhoz képest. Ma egyeztet egy találkozón a holland, német és finn pénzügyminiszter. A téma a finn fedezet igény lesz, a skandinávok ugyanis biztosítékot szeretnének kapni arra az esetre, ha bedőlnek a görögök, akkor ne essen a kútba a segítségként nyújtott sok-sok finn eurómillió. A hangulat alakulását délutánra az amerikai ISM-index számai irányíthatják, a várakozások erősödő pesszimizmust predesztinálnak.

CHF/HUF (227,50 – 233,50): Talán megjött a részleges megváltás a frankhiteleseknek: SNB azt kommunikálta, hogy az 1,20-as EUR/CHF árfolyamcélt tűz ki, és ahhoz, hogy azt a szintet megvédje, korlátlan mennyiségű deviza vásárlására van mandátuma, illetve ennek megfelelő frankot adhat el. A bejelentés hírére hatalmas szakadás tapasztalható a CHF/HUF piacán, pár perc leforgása alatt 10 százalék fölötti forintgyengülést mérhettünk, 253-ról 226-ig szakadt a frank a forinttal szemben.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.