Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Miközben reggel óriási viharfelhők gyülekeztek az európai pénzpiacok felett, és a forint is tovább gyengült, a délelőtt folyamán a svájci jegybank rendkívüli bejelentést tett. Az alpesi országban 1,20-as EUR/CHF árfolyamcélt tűztek ki, ez pedig a forint szempontjából is igen kedvező, így ez részleges megváltás a magyar frankhiteleseknek is, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (274,00 – 277,00): Legutóbb január közepén járt a ma reggel tapasztalható 278-279-es magasságokban az EUR/HUF árfolyama, akkor nagy valószínűséggel a görög vagy valamelyik más PIIGS ország körüli aggodalmak fűtötték a kockázatkerülést. Most is a görögökkel van a gond, nem látszik a nagyon hosszú és sötét alagút vége, ugyanis megint felerősödnek azok a vélemények, hogy a görögöknek ki kellene lépni az eurozónából, vagy legalábbis csődök kellene jelenteniük. A görög papírok csődbiztosítása már azt sejteti, hogy 5 éven 87 százalékos valószínűsége van annak, hogy a görögök klasszikus csődöt jelentenek. Az is a válsághangulat eszkalálódását mutatja, hogy a két éves görög állampapír hozama először emelkedett 50 százalék fölé. Ma délután fél négykor Orbán Viktor tart sajtótájékoztatót, ahol részletezi az államadósság csökkentése érdekében tett újabb erőfeszítéseket, illetve a hiánycél tartásához szükséges kiigazító lépéseket. A bejelentésnek akkor lehet érdemi forinterősítő hatása, ha 1) olyan elemeket tartalmaz a közzététel, ami meggyőzi a piaci szereplőket, az adósságráta és az államháztartási deficit csökkenéséről 2) a publikáció nem túl rossz hangulatban következik be. Ha csalódást keltő lesz a miniszterelnök mondandója, vagy erősen pesszimista lesz a hangulat, akkor a 280- as szint felfelé való áttörése sem kizárható.

EUR/USD (1,4120 – 1,4250): Nemcsak a görög, hanem az olasz és a spanyol papírok hozamai is egyre növekszik a hozamkülönbözet a referenciaként szolgáló német papírokhoz képest. Ma egyeztet egy találkozón a holland, német és finn pénzügyminiszter. A téma a finn fedezet igény lesz, a skandinávok ugyanis biztosítékot szeretnének kapni arra az esetre, ha bedőlnek a görögök, akkor ne essen a kútba a segítségként nyújtott sok-sok finn eurómillió. A hangulat alakulását délutánra az amerikai ISM-index számai irányíthatják, a várakozások erősödő pesszimizmust predesztinálnak.

CHF/HUF (227,50 – 233,50): Talán megjött a részleges megváltás a frankhiteleseknek: SNB azt kommunikálta, hogy az 1,20-as EUR/CHF árfolyamcélt tűz ki, és ahhoz, hogy azt a szintet megvédje, korlátlan mennyiségű deviza vásárlására van mandátuma, illetve ennek megfelelő frankot adhat el. A bejelentés hírére hatalmas szakadás tapasztalható a CHF/HUF piacán, pár perc leforgása alatt 10 százalék fölötti forintgyengülést mérhettünk, 253-ról 226-ig szakadt a frank a forinttal szemben.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.