2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Továbbra is sok a bizonytalanság Amerikában a kormány 700 milliárdos terve körül, mely a bankok megmentését célozná. Elképzelhető, hogy néhány republikánus képviselő keresztül húzza a politikusok számításait.

Tegnap eleinte olyan hírek terjedtek el, hogy a demokraták és a republikánusok már mindenben megegyeztek, a kongresszus a napokban szavazhat a kormány tervéről. Később aztán kiderült, hogy mégsem ilyen egyszerű a dolog, néhány képviselő ugyanis ellenáll, az ő elutasításuk akár az egész terv kudarcát is jelentheti.

A képviselők ma ismét találkoznak, hogy tárgyaljanak a terv részleteiről, mivel a virginiai Eric Cantor vezette csoport továbbra is elutasítja a kormány elképzeléseit. Az ügy súlyát jelzi, hogy az amerikai történelemben még sosem volt példa a tegnapihoz hasonló tárgyalásra, amikor a két elnökjelölt, az elnök, a kongresszus vezetői és a kormány képviselői ültek le egy asztalhoz.

Tovább erősítette a bizonytalanságot, hogy tegnap a tengerentúli tőzsdék zárása után bejelentették, hogy a Washington Mutual csődbe ment, majd még az éjszaka folyamán megvette a céget a JP Morgan 1,9 milliárd dollárért. Ez volt az amerikai történelem legnagyobb bankcsődje. A hír hallatán lefelé indultak a határidős indexek és az európai részvénypiacok is.

"Remélem, hogy a válság nehezén már túl leszünk, ha a kongresszus megszavazza a 700 milliárdos csomagot" - nyilatkozta a Bloombergnek Stephen Roach, a Morgan Stanley ázsiai vezérigazgatója. "A kormány feladata, hogy megállítsa a válságot, mielőtt katasztrófába fordul" - tette hozzá.

A republikánusok egy része a kormány által kidolgozott csomag helyett egy olyan alternatívát szorgalmazna, melynek keretében a jelzálog-fedezetű értékpapír-biztosításokat vennék meg a cégektől adócsökkentéssel kedvező feltételek mellett. A kormány viszont elutasította ezt a tervet, egyelőre Bush elnök is kitart a 700 milliárdos mentőakció mellett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!