2017. november 20. 07:59

A német koalíciós tárgyalások kudarca a piacokra is hatott, gyengülni kezdett az euró.

A múlt héten látványosan erősödő európai fizetőeszköz nyomás alá került, azt követően, hogy nem sikerült megegyezni a sokszor emlegetett Jamaica-koalícióról a CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek a liberális szabaddemokrata FDP-vel, valamint a Zöldek pártjával, ezért előfordulhat, hogy új választást kell kiírni Németországban. A hétvégén zárult le a határideje annak, hogy a szeptemberi választásokat követően Angela Merkel talál-e támogatókat a Bundestagon belül, akikkel kormányt alakíthat. A német belpolitikai konfliktus miatt az euró gyengülni kezdett.
 

A kora reggeli órákban az euró árfolyama 0,47 százalékkal 1,1736 dollárra csökkent. Gyengült a forint is a főbb devizákkal szemben hétfőre virradóra a nemzetközi devizapiacon. Az euró jegyzése a péntek esti 311,69 forintról 311,94 forintra emelkedett hétfő reggel nyolc órára. A dollárt 264,40 forint után 265,77 forinton, a svájci frankot 267,33 forint után 268,58 forinton jegyezték.
 
mfor.hu/MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.