TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jelentős erősödéssel zárt pénteken a vezető távol-keleti részvényindexek többsége, a nap nyertese a tajvani tőzsde volt, mely több mint 3 százalékot tudott javítani, de a Nikkei 225 index sem panaszkodhat bő másfél százalékos emelkedésével.

9366 ponton fejezte be a hét utolsó napját a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 1,56 százalékkal volt magasabb a csütörtöki záróértéknél. A hongkongi Hang Seng eközben a nap második felére 0,71 százalékot javított, míg a Shanghai Composite 0,58 százalékkal zárt tegnapi értéke felett. 0,62 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot a dél-koreai Kospi index, míg a tajvani piacon 3,1 százalékos szárnyalás volt tapasztalható.

A befektetők továbbra is a tegnap megjelent kedvező kínai feldolgozóipari adatoknak örülnek, a csütörtökön megjelent előzetes számok szerint a kínai beszerzési menedzserindex több mint egy év után emelkedett ismét 50 pont fölé, ami növekedést jelez előre a szektorban. A Dow Jones hírügynökség beszámolója szerint a tajvani tőzsde szárnyalása mögött az állhat, hogy nagy állami alapok kezdték vásárolni a részvényeket.

Taipeiben a nagy nyertesek között volt például az Inotera Memories, mely 5,77 százalékkal drágult tegnaphoz képest, míg a Taiwan Semiconductor Manufacturing 4,6 százalékkal lódult meg. Kínában a China Life Insurance 1,23 százalékos emelkedéssel vette ki a részét a tőzsde jó teljesítményéből, a Ping An Insurance Group 1,11 százalékot javított, míg a China Cosco Holdings 1,91 százalékkal ért többet, mint tegnap.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.