TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jelentős gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai részvényindexek hétfőn, de a régióban sem jobb a helyzet, egyelőre kiemelkedik a BUX 0,5 százalékos esésével. A kontinensen továbbra is elsősorban a gyenge vállalati eredmények miatt aggódnak a befektetők, arra számítanak, hogy a következő hónapokban a mélyülő recesszió miatt marad a bizonytalan hangulat.

Komoly, 2 százalék feletti visszaesést mutattak hétfőn reggel a vezető európai részvényindexek, a piaci szereplők még mindig a rossz vállalati eredmények miatt pesszimisták, egyelőre nem is várnak javulást a következő hónapokban. Amerikában szintén esnek a határidős kontraktusok, így a Wall Street is negatív nap elé néz.

A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE 2,2 százalékkal esett vissza hétfőn délelőttre, míg a frankfurti DAX index ennél is nagyobbat, 2,53 százalékot bukott. A régiónkban sem sokkal jobb a helyzet: a varsói WIG 20 index 3,1 százalékkal állt pénteki értéke alatt, a prágai PX 50 pedig 1,64 százalékot veszített. Most lehet csak igazán értékelni a BUX minimális visszaesését.

A piacok főleg Obama szavaira reagáltak a hétfői eséssel, az amerikai elnök ugyanis a hétvégén egy interjúban arról beszélt, hogy jó néhány hónapig gyenge maradhat a gazdaság, mielőtt a fellendülés első jelei megjelennének. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a következő időszakban is gyenge vállalati eredményekre kell felkészülni.

A belga Delhaize Group, mely Amerikában a Food Lion étteremláncot működteti és a holland Royal Ahold NV, a Stop and Shop üzletlánc tulajdonosa annak köszönhetően esett vissza az átlagosnál jobban, hogy a JP Morgan leminősítette a két cég részvényeit. A Delhaize Group 4,4 százalékkal lett olcsóbb, míg a Royal Ahold 2,5 százalékot bukott.


A pesszimista európai hangulathoz hozzájárult az ázsiai piacok reggeli gyengülése is. A Hitachi 17 százalékot veszített értékéből Tokióban, miután a cég bejelentette, hogy rekordveszteséget vár idén. A Mizuho Financial 6,6 százalékkal lett olcsóbb, a második legnagyobb japán bank sorozatban a második negyedéves veszteségeiről számolt be.

A Rio Tinto 5,8 százalékot veszített értékéből a londoni tőzsdén, míg a Ryanair 6,6 százalékkal drágult azok után, hogy a cég bejelentette: idén várhatóan nyereséges lesz a költségek csökkentésének köszönhetően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.