<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Népszabadság szerint a nyugdíjpénztárak vezetői nem várnak földindulást attól, ha az idősebb magánpénztári tagok - a kormány tervei szerint - visszaléphetnek az állami nyugdíjrendszerbe.

A kormány elképzelése szerint az 52 évesnél idősebb pénztártagok kapnának még egy évet annak átgondolására, valóban maradnának-e a kétpilléres nyugdíjrendszerben, vagy visszalépnének a tisztán társadalombiztosítási szisztémába.

A napilap pénteki számában olvasható, hogy földindulástól már csak azért sem kell a pénztáraknak tartaniuk, mert a tagok töredéke - majd hárommillióból 157 ezer - múlt el 52 éves. Közülük sem biztos, hogy mindenki meggondolja magát. Ezt mutatták a korábbi átmeneti szabályok tapasztalatai és az Évgyűrűk magánnyugdíjpénztár nemrég elkészített felmérése is, amely szerint a megkérdezettek 90 százaléka semmiképp sem térne vissza a tisztán társadalombiztosítási szisztémába, annak dacára, hogy többségük valószínűsíti, a válság hatással lesz majdani nyugdíjára - olvasható a Népszabadságban.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.