2012. április 25. 09:13

A novemberben még 6 milliárd euró értékben "belőtt" profitvárakozását 5,2-5,4 milliárdra csökkentette a Siemens AG menedzsmentje. A müncheni társaság vezetése szerint a bevétel azonban mérsékelten nőni fog a szeptember 31-ig tartó pénzügyi év végéig.

Az idei év első három hónapjában a nettó profit 981 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakában realizált 2,793 milliárd euróról, amit azonban egy egyszeri 1,52 milliárd eurós értékesítés jelentősen "felduzzasztott".

A mostani profit nemcsak az előző évihez képest jelent csalódást, de az elemzők 1,045 milliárdos várakozásához képest is.

Ám ennél is fájdalmasabb, hogy az új megrendelések értéke 13 százalékkal 17,88 milliárd euróra esett, ami lényegesen alacsonyabb az elemzői várakozások 20,08 milliárdos szintjénél.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.