2011. november 9. 09:01

A forint a reggeli órákban, a várakozásokkal szemben nem erősödött az olasz hírekre reagálva, hanem ismét a 310-es szintet vette célba. Elképzelhető, hogy a háttérben az állhat, hogy a hitelminősítők változtathatnak Magyarország hitelminősítésén, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában.

EUR/HUF (308,00 – 311,00): Ma hajnalban a kínai adatdömping összességében nem okozott nagy meglepetést, az infláció a várakozásokkal megegyezően, a szeptemberi 6,1 százalékról 5,5 százalékra mérséklődött, míg a termelői árindex kissé alulmarad az előzetes számításokhoz képest. A kínai gazdaság dinamikussága csökkenőfélben van, aminek a mértéke nagyjából megegyezik a várakozásokkal, így az adatok nem okoztak hangulatváltozást a devizapiacokon. A figyelem középpontja most is az eurozónára irányul, azon belül is az olaszokra. Berlusconi jövőbeli lemondásának híre minimális mértékű forinterősödést hozott, sőt a mai reggel a forint komolyabb gyengülésével indult, 306,7-ről 309,30-ig emelkedett az EUR/HUF árfolyama röpke egy óra alatt. Mától két hétig hazánkban tartózkodik az IMF bizottsága, mivel most esedékes a szokásos éves felülvizsgálatunk. A vizsgálók majdani nyilatkozatai, megállapításai érdemben befolyásolhatják a forint keresztárfolyamainak alakulását. Az is elképzelhető, hogy a Nemzetközi Valutaalap állásfoglalása után fognak a hitelminősítők színt vallani a besorolásunkról.
 

EUR/USD (1,3720 – 1,3820): Silvio Berlusconi lemondott, de nem azonnali hatállyal és csak a megszorító intézkedések megszavazása után, amire november 15-e után kerülhet sor. A most következő, hatalomért folyó politikai játék végeredménye ugyanúgy lehet a jelenlegihez hasonló jobb-közép kormány (Berlusconival a háttérben), mint egy nemzeti egységkormány (a’la Grecia), vagy egy szakértői kormány (ami a legkedvezőbb szcenárió lehetne a pénzpiacok szempontjából). Olaszország esetében az most a kérdés, hogy sikerülhet-e olyan mértékű gyors reformokat bevezetni, amivel elkerülhető lenne az adósságpálya elszabadulása külső segítség igénybevétele nélkül. Az intézkedések megszavazásáig várhatóan rekordmagasságban maradnak az olasz kötvények hozamai, és ezzel párhuzamosan az euró valószínűleg vergődni fog a dollárral szemben. Ma reggel a kockázatkerülés meg is látszik az EUR/USD árfolyamában, 1,3820-ról 1,3780-ig esett az árfolyam, az USD/HUF esetében pedig a kurzus 222-ről 224,5-re emelkedett.

CHF/HUF (248,50 – 251,50): Az EUR/CHF árfolyama 1,24 alatt van valamivel, viszont az EUR/HUF árfolyama 309 fölé szökött, így emelkedett a CHF/HUF árfolyama is, 247,50-ről 250 fölé.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.