3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A washingtoni kongresszus tehetetlen a Wall Street pánikjának ügyében, mivel a képviselőház már csak egy hétig ülésezik a közelgő választások miatt. Úgy tűnik, hogy a kormányra marad a megoldás - tudósít az MTI.

Több kongresszusi képviselő arra panaszkodott, hogy a következő néhány napban már nem fognak tudni semmit tenni a részvénypiacokon kialakult pánik ellen, mivel nem akarnak elhamarkodott döntéseket hozni. Amerikában november elején elnökválasztást tartanak, de addig nem lehet húzni a megoldást, ezért várhatóan még a mostani kormánynak lépnie kell valamit. Tegnap bejelentették, hogy a kabinet már tárgyal egy lehetséges megmentési tervről.

"Az utolsó dolog, amelyre itt szükség van, hogy 535 ember, aki közül nem sokan igazodnak ki a pénzpiacokban, megpróbáljon gyors megoldást találni a legjelentősebb piaci korrekcióra, amelyet valaha láttunk" - válaszolt Johnny Isakson, Georgia állam republikánus szenátora azokra a kifogásokra, hogy a törvényhozás miért nem írja át a pénzpiaci szabályozást.

A szenátus néhány tagja egész egyszerűen tanácstalan, ők ugyanis nem pénzügyi szakemberek. Harry Reid, a szenátus többségi, demokrata vezetője tömören közölte: "senki sem tudja, mit kell tenni".

A szövetségi képviselőház a tervek szerint szeptember 26-ig ülésezik, a szenátus pedig egy héttel tovább, hogy a választások miatti szünet után legközelebb már csak jövőre folytassák munkájukat. Az évtizedek óta nem látott mélységű pénzpiaci krízis kezelése így a kormányra, a pénzügyminisztériumra és az amerikai jegybankra, a FED-re marad.

Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke mindenesetre nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a törvényhozás a november 4-i választást követően ismét összeüljön. Mint mondta, a kongresszust "szükség esetén" össze lehet hívni. Azt is közölte, hogy az alsó- és a felsőház bizottságai időközben meghallgatásokat tartanak és tanulmányozzák a pénzügyi válságot.

"Ha elsietett döntést kell hozni, az ember gyakran téveszt" - hárította el a kongresszus tétlenségére vonatkozó bírálatokat Sherwood Boehlert volt New York-i republikánus képviselő, aki szerint a honatyák a legjobban teszik, ha hazautaznak.

John Snow volt pénzügyi államtitkár (pénzügyminiszter) arra figyelmeztetett: mindenképpen el kell kerülni azt a hatalmas veszélyt, hogy Washington túlszabályozással reagáljon a pénzügyi zavarokra.

Chuck Gabriel, a Capital Alpha Partners nevű washingtoni tanácsadó cég ügyvezetője megállapította: a kongresszus vajmi keveset tehet rövid távon a piaci bizalom javításáért, ha George Bush elnök és mindkét párt vezetői nem állnak ki közösen valamely megoldás mellett. Véleménye szerint annak mindenképpen kedvező hatása volna a Wall Streetre, ha Bush elnök, a pénzügyi kabinet tagjai, valamint a republikánus és demokrata párti vezetők együtt közölnék: a közelgő választások ellenére újabb intézkedéseket hoznak a következő hetekben a bizalom helyreállítására. "Ennek azonban nagyon kicsi az esélye" - tette hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!