TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Müller Cecília bejelentése óta már kész tényként kezelhetjük, hogy elérkezett a márciusban idehaza is berobbant, majd májustól fokozatosan csillapodott, de az elmúlt napokban ismét felerősödött koronavírus-járvány második hulláma. Hogyan érinti ez a gazdaságot? A Covid-19 árnyékában kedden fontos mérföldkőhöz érkezik az azonnali fizetési rendszer: immár a bérek is legfeljebb 5 másodpercen belül eljuthatnak a munkáltatóktól a munkavállalókhoz. De vajon mindenkihez?

E témákat járta körül Csabai Károly, az Mfor, Privátbankár lapcsoport felelős szerkesztője a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában.

Szeptember 1-je hagyományosan azért ikonikus időpont, mert ilyenkor kezdődik a következő iskolai tanév. Amely még soha nem hordozott magában annyi bizonytalanságot, mint most, a koronavírus-járvány idején. Hogy a már vitathatatlanul – Müller Cecília országos tiszti főorvos hivatalos bejelentése szerint is – elindult második hullám lehetőleg minél kevesebb megbetegedést hozzon, a kormány szeptember 1-jétől korlátozta a külföldiek belépését Magyarországra. Hogy ez elégséges-e az elmúlt napokban még az eddigi, április csúcsot is meghaladó fertőzések csillapításához, s ezáltal ahhoz, hogy a tanév rendben elkezdődjön, s ne legyen szükség akár már néhány héten vagy napon belül különleges intézkedésekre, a jövő zenéje. 

Mint ahogy az is, vajon a második hullám hogyan érinti majd a gazdaságot. Az idegenforgalom magához térésére akkor sem lehetett volna számítani, ha nem kerültek volna növekvő pályára a fertőzések, hiszen vége a nyárnak, amikor a Covid-19 miatt látványosan esett a külföldi vendégéjszakák száma. Az őszi hónapok ugyanis „békeidőben” is gyengébbek szoktak lenni. Kérdés azonban, a foglalkoztatást hogyan érinti, hogy szakemberek szerint a második hullám kevesebb áldozattal járhat, viszont több lehet a megbetegedés, ami most elsősorban a fiatalabb generáció tagjait érintheti, akik a kór miatt nem feltétlenül kényszerülnek otthon maradni, ha viszont bejárnak a munkahelyükre, növelik a továbbfertőzés veszélyét. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Szeptember 1-je ugyanakkor egy, a koronavírus-járványtól független esemény miatt is fontos időpont. Keddtől válik lehetővé ugyanis, hogy a vállalatok az alkalmazottaik bérét is betegyék a március 2-ától működő azonnali fizetési rendszerbe (afr). Ez azt jelenti, hogy immár a fizetések is legfeljebb 5 másodpercen belül elérhetnek a dolgozókhoz. Mármint azokhoz, akik cége olyan banknál vezeti a számláját, aki él az afr nyújtotta lehetőségekkel. A vállalati bérek azonnali átutalása ugyanis nem kötelező – mint arra korábbi cikkünkben rámutattunk –, emiatt több nagybank is 2021-ben tervezi a csatlakozást. Kérdés, vajon ez esetben is eljut-e a bér az érintettekhez. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.