2019. június 3. 19:33
mfor.hu

A belügyminiszterhez még mindig erősen kötődő Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. rengeteg embert vett fel az elmúlt év során, és rendesen bevásároltak különféle berendezésekből és járművekből is.

2018 a gyarapodás éve volt Pintér Sándor belügyminiszter volt biztonsági cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél. A vállalat, melynek jelenlegi igazgatója Tasnádi László, Pintér volt rendészeti államtitkára, az aktuális céges beszámoló szerint a 2017-es állapotokhoz képest tavaly 171-ről 238-ra növelte az alkalmazottak számát. A nagyfokú népesedéssel 

  • a bérköltség is megugrott, 492 millió forintról 870-re,
  • a személyi jellegű ráfordítások 718 millióról 1,5 milliárdra,

a havi bruttó átlagfizetés a cégnél így 305 ezer forintra jön ki.

A vezetőség tagjainak az év során összesen 69 millió forint munkabért és tiszteletdíjat fizettek ki.

A befektetett eszközök értéke 2,9 milliárdról 3,5 milliárdra nőtt, a leglátványosabb ugrások ezen belül:

  • a szellemi termékek értéke 826 ezerről 27 millióra,
  • a műszaki berendezések, járművek értéke 27 millióról 52 millióra,
  • az egyéb berendezések értéke pedig 78-ról 182 millióra nőtt.

A CBSZ 286 millióból felújításokat is végzett az év során.

További nagy változás, hogy a vevőkkel kapcsolatos, áruszállítást és szolgáltatást érintő követelések 3 milliárdról 4 milliárdra ugrottak. A másik oldalon nem volt ekkora mozgás, a cég tartozásainak összege 2,8-ról 3 milliárdra nőtt.

A cég forrásai 10-ről 12 milliárdra nőttek, a saját tőke 7,8-ról 9 milliárdra. Az eredménytartalék 5,8 milliárdról 6,9 milliárdra hízott, a bankbetétek értéke is nagyot nőtt, 2,8-ról 3,5 milliárdra. A belföldi értékesítés nettó árbevétele 12-ről 15 milliárdra ugrott, az exporté 29-ről 21-re csökkent.

A cég nyeresége 1 milliárdról 1,2 milliárdra nőtt.

A vezetőség végül 20 milliós osztalék kifizetéséről döntött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.