2018. május 15. 09:43
mfor.hu

Több fontos német nagyvállalat tette közzé számait, mérsékelten pozitív az összkép.

Németországban ma reggel felpörgött az élet, hiszen több nagyvállalat is hajnalban tette közzé gyorsjelentését. Az RWE első negyedéves nyeresége az alacsonyabb nagykereskedelmi elektromos áraknak és a szűkülő marzsoknak köszönhetően az elemzői várakozások alatt teljesített. Ennek ellenére az esseni székhelyű cég megerősítette az idei évre vonatkozó nyereség és osztalékvárakozását is, miközben az EON-nal történő eszközcsere is a tervezettnek megfelelően halad. A nettó eredmény 517 millió euró lett a várt 536 millió euróval szemben, míg a teljes évre 700 milliótól 1 milliárd euróig terjed a várakozás, írta hírlevelében az Equilor.

A Commerzbank is ma reggel tette közzé előző negyedéves számait, melybe meglepte a piacot a kedvezőbb eredményeivel, azonban nem lehet felhőtlen az öröm, mert sorozatban ötödik negyedéve zsugorodott a bank a kulcsfontosságú vállalati ügyfelek terén, mely még nagyobb kihívások elé állíthatja a vezérigazgatót. A nettó bevétel némileg a várakozás felett 2,3 milliárd eurón alakult, s csupán 3,7 százalékkal csökkent éves alapon, a nettó eredmény viszont jelentősen túlszárnyalta a konszenzust és 178 millió euró helyett 250 millió euró lett. A vállalati szegmens bevételei 12 százalékkal 1 milliárd euró alá zsugorodtak annak ellenére, hogy 1000 új ügyfelet sikerült szerezniük a negyedévben, ez azonban kevés ahhoz, hogy fordulóponthoz érkezzen a pénzintézet. A német piacon megfigyelhető nagy árverseny, a szabályozói környezet, valamint az alacsony kamatkörnyezet az eredményeket negatívan befolyásolják, tette hozzá a cég a kiadott közleményében. A részvények az idei évben nagy nyomás alatt vannak, mivel a bevétel növekedési kilátások egyelőre nem túl rózsásak.

Az Allianz nem okozott csalódást, így a működési eredmény 1,8 százalék kal a várt felett alakult és 2,76 milliárd eurót tett ki, derült ki a ma reggel közzétett jelentéséből. Az első negyedévben a biztosító 36,5 milliárd euró bevételt realizálhatott, míg az erre jutó tisztított profit 1,94 milliárd euró lett szemben a legoptimistább 1,88 milliárd eurós becsléssel. A német cég jó úton halad a 2018-as tervek elérése felé, és nagyon jó évkezdetet tudhat a háta mögött, hiszen minden eredménysoron növekedést értek el éves bázison, még ha a piaci volatilitás a működés szintjén látható is volt a negyedévben, mondta el a vezérigazgató.