3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Válság válság hátán, háború háború után, sokkra sokk, deflációra infláció – mi lesz ebből? Visszatérünk valaha is a normalitáshoz? Van még olyan, hogy normális? Mibe érdemes fektetni a következő években?

Mibe fektessek? Ez a kérdés folyamatosan foglalkoztat sok embert, főleg amióta annyira megugrott az infláció, hogy csak nagy erőfeszítésekkel tudjuk megőrizni a pénzünk vásárlóértékét. Például 2022-ben bebizonyosodott, hogy még az inflációkövető államkötvények sem mindig követik az inflációt, vagy ha igen, akkora késéssel, hogy két számjegyű reálértékcsökkenést is el lehet szenvedni egyetlen egy év alatt.

Merre megy tovább a világ? Több háború, válság, Covid, inflációs ok után. Vissza fog-e valamikor is térni a normális állapothoz? Van-e egyáltalán olyan, hogy normális állapot? A devizák hektikusan ingadoznak, az árupiaci termékek csak nem akarnak igazán kilőni. Vajon hogyan tudjuk ez után megőrizni pénzünk értékét?

A globális pénz megvéd az inflációtól?
A globális pénz megvéd az inflációtól?
Fotó: Tengr.ai

Több éves lejtmenet jön?

A részvénypiacok a 2008-as Lehman Brothers-válság vagy Nagy Pénzügyi Válság óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de gyakorlatilag felfelé mennek, gyönyörű hozamokat értek el. De egyre inkább felmerül a kérdés, hogy meddig mehet ez így? Nem lehet-e, hogy meglesz ennek a böjtje, nem következik-e egy akár több éves lejtmenet is a részvénypiacokon?

Mi lesz vajon a nyerő stratégia a következő években? Részvény, kötvény, árupiac, ingatlan, esetleg kriptodeviza? Lesz-e árrobbanás az árupiacon? Most, hogy bitcoin ETF is van az USA-ban, van-e már helye a kriptóknak a hagyományos befektetési szektorban?

Mit mond az Okos Pénz?

Nem fog-e az egész bolygónk tönkremenni a klímaváltozás miatt? Van még remény? Segít-e a hagyományos gondolkodásmód, vagy teljesen ki kell cserélni a logikánkat is? Érdemes-e még egyáltalán befektetésekben gondolkodni, vagy inkább lőszert vegyünk és ivóvizet?

Ezekről a kérdésekről lesz szó a Klasszis Klub Live következő rendezvényén, amelyet március 27-én 17 órakor tartanak, és amelyen személyesen és online is részt lehet venni. Mit mondanak a szakemberek, neves pénzügyi elemzők és befektetési menedzserek? Vagyis mint mond az Okos Pénz (Smart Money)?

Hallgassa meg ön is!

Sokan órákat töltenek el azzal, hogy egy-egy olcsóbb árut találjanak, spóroljanak. Pedig sokkal gyümölcsözőbb lehet a megtakarításaink, befektetéseink helyes elhelyezésével foglalkozni – a tét, a várható eredmény sokkal, de sokkal nagyobb lehet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!