TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Donald Trump áldását adta az ügyletre, amelyben az Oracle és a Walmart kap szerepet.

Nemrég még arról cikkezett a sajtó, hogy az amerikai adminisztráció a kínai kézben lévő, a fiatalok körében nagyon népszerű TikTok videómegosztó alkalmazás tiltását készíti elő, de friss hírek szerint sikerült egyezségre jutni. Erre utal Donald Trump elnök nyilatkozata, mely szerint "áldását adta" a TikTok, valamint az amerikai érdekeltségű Oracle és a Walmart együttműködésére - írja a BBC.

Fellélegezhetnek az amerikai felhasználók Fellélegezhetnek az amerikai felhasználók

Korábban nemzetbiztonsági okokból akarták betiltani az alkalmazást, attól tartva, hogy a cégen keresztül érzékeny személyiségi adatok kerülnek a kínai kormány birtokába. A tulajdonos ByteDance azonban kitartóan tagadta, hogy bármi köze lenne a kínai kommunista párthoz (mindazonáltal az ügylet véglegesítéséhez még szükség lesz a kínai kormány jóváhagyására is).

A 444.hu beszámolója szerint Donald Trump arról biztosította a közvéleményt, hogy az amerikaiak adatai száz százalékban biztonságban lesznek.

Az ügylettel az Oracle és a Walmart teljes ellenőrzést szerez az új TikTok-üzlet felett - lelkendezett az amerikai elnök, ám valójában a két cég együttesen 20 százaléknyi részesedést fog szerezni a társaságok közlése szerint.

Az elnöki bejelentést némileg árnyalja az amerikai kereskedelmi minisztérium közlése, amely szerint szeptember 27-ig függeszettték fel a tiltásról szóló döntést, a "reményteljes fejlemények fényében".  Mindenesetre a megállapodás egy olyan időszakban jöhet létre, amikor elég feszült Kína és az USA kapcsolata, a kereskedelmi háború rég látott erővel lángolt fel az elmúlt időszakban közöttük.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.