2019. július 1. 08:50
mfor.hu

Azáltal, hogy a mai naptól az Opus Global Nyrt.-be olvadt a Konzum Nyrt., amivel 47 százalékban közvetlenül lett a tulajdonosa a Konzum Befektetési Alapkezelőnek, amely az MKB Bankban együttesen 48,62 százalékos pakettet birtokló Metis Magántőkealap és az Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft. gazdája.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján ma reggel megjelent tájékoztatás szerint a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyelet engedélyezte a Mészáros Lőrinc által ellenőrzött Opus Global Nyrt.-nek, hogy az MKB Bank Nyrt.-ben 20 százalékot meghaladó mértékű közvetett befolyásoló részesedést megtestesítő szavazati jogot szerezzen. Az Opus ezzel a bankban 22,85 százalékos közvetett befolyásoló részesedést megtestesító szavazati jogot szerzett.

Csak tulajdonosi átrendeződés Csak tulajdonosi átrendeződés

Bár a Budapesti Értéktőzsdére május végén bevezetett MKB-részvények kereskedése hivatalosan már két hete, június 17-én elindult és 2366 forinton lenne is vevő az 1972 forintos bevezetési áron a parkettre került papírokra, eddig még egyetlen ügylet sem köttetett. Ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy a jelenleg ismert hat tulajdonos eladjon. 

A legnagyobb MKB-részvényes a közvetlenül 35 százalékot birtokló Metis Magántőkealap, a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László által közvetve felügyelt Blue Robin Investments S.C.A. 32,9, az Rkofin 13,62, míg az ugyancsak Szíjj érdekeltségébe tartozó Eirene Magántőkealap 9,99 százaléknyi bankpapír felett diszponál. A Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József és az Opus mától kinevezett új vezérigazgatója, Gál Miklós által tulajdonolt Abraham Goldman Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. Pantherinae nevű vállalkozása 3,1 százalékban MKB-tulajdonos. Az MKB Bank Munkavállallói Résztulajdonosi Programja pedig 2,83, míg a bank elnök-vezérigazgatója, Balog Ádám cége, Promid Invest Zrt. 2,56 százalékot birtokol.  

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.