Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Azáltal, hogy a mai naptól az Opus Global Nyrt.-be olvadt a Konzum Nyrt., amivel 47 százalékban közvetlenül lett a tulajdonosa a Konzum Befektetési Alapkezelőnek, amely az MKB Bankban együttesen 48,62 százalékos pakettet birtokló Metis Magántőkealap és az Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft. gazdája.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján ma reggel megjelent tájékoztatás szerint a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyelet engedélyezte a Mészáros Lőrinc által ellenőrzött Opus Global Nyrt.-nek, hogy az MKB Bank Nyrt.-ben 20 százalékot meghaladó mértékű közvetett befolyásoló részesedést megtestesítő szavazati jogot szerezzen. Az Opus ezzel a bankban 22,85 százalékos közvetett befolyásoló részesedést megtestesító szavazati jogot szerzett.

Csak tulajdonosi átrendeződésCsak tulajdonosi átrendeződés

Bár a Budapesti Értéktőzsdére május végén bevezetett MKB-részvények kereskedése hivatalosan már két hete, június 17-én elindult és 2366 forinton lenne is vevő az 1972 forintos bevezetési áron a parkettre került papírokra, eddig még egyetlen ügylet sem köttetett. Ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy a jelenleg ismert hat tulajdonos eladjon. 

A legnagyobb MKB-részvényes a közvetlenül 35 százalékot birtokló Metis Magántőkealap, a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László által közvetve felügyelt Blue Robin Investments S.C.A. 32,9, az Rkofin 13,62, míg az ugyancsak Szíjj érdekeltségébe tartozó Eirene Magántőkealap 9,99 százaléknyi bankpapír felett diszponál. A Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József és az Opus mától kinevezett új vezérigazgatója, Gál Miklós által tulajdonolt Abraham Goldman Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. Pantherinae nevű vállalkozása 3,1 százalékban MKB-tulajdonos. Az MKB Bank Munkavállallói Résztulajdonosi Programja pedig 2,83, míg a bank elnök-vezérigazgatója, Balog Ádám cége, Promid Invest Zrt. 2,56 százalékot birtokol.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.