<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz milliárdos Rahimkulov-családhoz köthető cégnek. Ők így 5 százalékos áfával adhatják majd a lakásokat. 

Egy kéthektáros közparkot is magában foglaló városfejlesztési koncepciót alkotott az első budapesti  rozsdaövezeti projekt fejlesztője. Az egykori Láng Gépgyár területén hatalmas lakótornyok és irodaházak magasodnak majd – írta sajtóanyagában a milliárdos Rahimkulov-családhoz köthető Southblaze Kft. projekt cég. 

Annyiban van oka örülni, hogy ez a terület lesz az első a régóta várt rozsdaövezeti akciótérképen, amelyet élettel töltenek meg. De ennyi, többről szó sincs, vagy legalábbis titkolja a kormány. Egyelőre csak azt tudni, hogy az egy éve összehozott bizottság hevesen dolgozik és majd valamikor kijelöli az övezeteket (e grémiumot főleg minisztériumi tisztviselők és kevésbé szakemberek alkotják, de ez nem meglepő – a szerk.)

Az első övezetbe álmodott lakó-és irodanegyed látványterve (forrás: Paulinyi&Partners)Az első övezetbe álmodott lakó-és irodanegyed látványterve (forrás: Paulinyi&Partners)

Orbán Viktor és a budapesti fejlesztésekért felelős jobb keze, Fürjes Balázs már közel két éve nagy vehemenciával jelentette be: most jön a Kánaán az ingatlanfejlesztőknek, mert eddig alulhasznosított, vagy évtizedek óta teljesen elhanyagolt barna zónákat kelthetnek életre és ehhez azt a kedvezményt kapják, hogy egy ideig öt százalékos általános forgalmi adóval (áfa) adhatják a lakásokat. Eleinte még bérlakások építéséről is szó volt, aztán ez az elképzelés elhalványult, majd lekerült a napirendről. 

Budapesten csaknem 3 ezer hektárnyi olyan terület van, ami rákerülhet erre a bizonyos akciótérképre. Zömmel vasúti ingatlanok, továbbá egykori ipari üzemek területei ezek. A hivatalos terv szerint két csoportra osztották ezeket: az úgynevezett azonnali, valamint a közép- és hosszú távú fejlesztéseknek teret adó övezetekre. 

Az előbbiekben szinte a kijelölés után megkezdődhetnek az előkészítő tervezési munkák, mert adottak a közművek és csak kis területrendezések vagy bontások szükségesek.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.