<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Szabó Szabolcs azt a bravúrt vitte véghez, hogy a csepeli-soroksári választókerületben 2014 és 2018 után harmadszor is legyőzte a parlamenti választáson Németh Szilárdot.

Szabó, aki a Momentum-frakcióba ül be, korábban az Együtt politikusaként lett parlamenti képviselő, majd a párt megszűnésekor, 2018 nyarán az LMP-frakcióhoz csatlakozott, ahonnan pár hónap után azért szállt ki, mert az LMP etikai vizsgálatot indított az ellen a csepeli politikus ellen, aki visszalépett a javára (!). Ezután Szabó Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel működött együtt. A 444 a mostani választási győzelme után kérdezte, s azt mondja, hogy hiába győzött, mégsem tud felhőtlenül örülni, mert ismét kétharmadot szerzett a Fidesz.

Szabó Szabolcs is keresi az okokat. Fotó: MomentumSzabó Szabolcs is keresi az okokat. Fotó: Momentum

Az ellenzék vereségének egyik okát abban látja, hogy bizonyos körzetekben az utcai jelenlét, a plakátok megjelenése majdhogynem hiányzott. "De a két választás közötti időszakban elhanyagolt munka ennek a fő oka. Ha az ember nincs jelen a helyi politikai, közösségi életben, akkor nem szerzi meg azt az ismertséget, hogy a kampányra ráfordulva már tudják, hogy ki ő" - mondja Szabó Szabolcs, aki vasárnap ismét legyűrte Németh Szilárdot.

Viszont először fordult elő, hogy az önkormányzati laptól megkeresték, hogy küldje el nekik a programját 4500 karakterben, a teljeset pedig elérhetővé teszik egy QR-kóddal az önkormányzati oldalon.

Szabó szerint azt el kell ismerni, hogy a korábbi időszakhoz képest az ellenzék olyan helyeken is meg tudott jelenni, ahol tíz-tizenöt éven át nem láttak ellenzéki kampányt, a probléma inkább ott volt, hogy ezt a munkát elhanyagolták a két választás közötti időszakban. Azt is problémásnak látja, hogy annak ellenére, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon előre tudott lépni az ellenzék, nem tudtak saját önkormányzati médiarendszert kialakítani.

„Most ott tartunk, hogy van egy nagy fideszes propaganda, amit én nem tekintek újságírásnak vagy sajtónak. Van egy viszonylag szűk független média, és nincsen ellenzéki média. Sokan szokták emiatt piszkálni a független sajtót, dehát az a dolguk, hogy leírják, hogy mi történik, kérdezzenek, kritizáljanak, függetlenül attól, hogy melyik oldalon állnak. Mindenkinek mondom, hogy ne várja egyik független sajtótól vagy újságírótól, hogy pártpropagandát toljon, mert nem az a dolga. Ha valaki pártmédiát szeretne, akkor azt föl kell építeni.”

A képviselő szerint akárki akármit mond, az a több százezer ember, aki a 2004-es uniós csatlakozás óta elment az országból, nagyon hiányzik. Nemcsak a tudásuk a magyar gazdaságból. Olyanok is elmentek, akikre föl lehetne vagy lehetett volna építeni azt a fajta ellenzéki hátteret, ami ellent tudna tartani a Fidesznek.

"És ha most az a kevés ember is, aki még van, elmenne, akkor nem lesz bázis, akire építsünk. Szellemi háttér nélkül a végén eljuthatunk oda, hogy ilyen kis partizánokként működünk foltokban, és akkor abból aztán nagyon nehéz bármit is összeszervezni" - teszi hozzá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.