TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. augusztus 29. 08:55
mfor.hu

A hétfői csúcsok után kedden tovább emelkedtek a New York-i értéktőzsde és a Nasdaq főbb mutatói, így újabb történelmi rekordot döntöttek meg.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 14,38 ponttal, 0,06 százalékkal, 26 064,02 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,78 ponttal, 0,03 százalékkal nőtt, és 2897,52 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 12,14 ponttal, 0,15 százalékkal emelkedett, és 8030,04 ponton zárt.

A piacokon továbbra is optimizmus uralkodott, amit az táplált, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette: új amerikai-mexikói kereskedelmi egyezmény lép a NAFTA helyébe, és azonnali tárgyalások kezdődnek Kanadával a csatlakozásról. Ahogy arról az mfor.hu is írt, a megállapodás kapcsán erősen megoszlik az elemzők véleménye, vannak akik úgy látják, ez hozzájárul majd a kereskedelmi konfliktusok elsimításához, mások szerint viszont emiatt még keményebben léphet fel Trump Kínával szemben.

A befektetői bizalmat erősítette a Conference Board fogyasztói bizalmi indexének friss értéke, amely 18 éves csúcsra ugrott.

Nehéz megjósolni azt, hogy a mostani kirobbanó formáját meddig képes a piac tartani. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a vészforgatókönyvek és a hatalmas zuhanást előre jelző jóslatok nem fognak rövid távon bekövetkezni. Annak ellenére, hogy számos kockázattal kell a befektetőknek szembe nézni, az amerikai gazdaság nagyon stabilnak tűnik.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.