<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A devizapiacok kis mozgással vészelték át a hétfői napot. A Saxo Bank elemzője szerint könnyen elképzelhető, hogy a következő hónapokban egy szűkebb sávban mozog majd az euró-dollár devizapár árfolyama.

A részvénypiacok számára igen rossz nap volt a hét első kereskedési napja. A jelentősebb észak-amerikai részvényindexek hónapok óta nem estek ekkorát, és őket követte Kína, ahol a fő részvényindex folytatta a lejtmenetet. A devizapiacon viszont alig lehetett észrevenni a részvénypiaci mozgások hatását, és ennek talán az az oka, hogy a hozamok változása minimális volt a részvényindexek drámai mozgása alatt.

A hétfői eladási hullám fő kiváltó okának a legtöbben azt a híresztelést tartják, miszerint a Trump-adminisztráció azon dolgozik, hogy ne engedélyezzék Kínának, hogy befektessenek a nemzeti biztonság szempontjából kulcsfontosságú iparágakba, így például a repülőgép-gyártásba vagy a robotikába. Az efféle híreket nyíltan cáfolta Trump több embere is, így a pénzügyminiszter Mnuchin és Trump tanácsadója, Peter Navarro.


Nincs folytatása az EURUSD kapitulációjának, amit június 14-én, az Európai Központi Bank ülése napján produkált. Sőt, a keresztárfolyam visszakúszott egy fontos ellenállási szintre, és ha tovább emelkedik, akkor a bikák előjöhetnek a rejtekhelyükről, és további távlatok nyílnak meg fölfelé. Mostanra a korrekció mindenesetre elérte a június 14-i esés 61,8%-át, vagyis egy nevezetes Fibonacci-szintet.

A kereskedelmi háború alakulása minden valószínűség szerint meghatározó a dollár gyengélkedése szempontjából, írja elemzésében John Hardy, a Saxo Bank elemzője. De sok mindennek kellene ahhoz történni, hogy az EURUSD feljebb kússzon és kimozduljon a jelenlegi sávjából, és az 1,2000 szint fölé kerüljön. Ezt jelenleg számos tényező akadályozza – elég csak az Európai Unió létét megkérdőjelező eseményekre gondolni -, így megvan annak az esélye, hogy nyárra beragad a devizapár a jelenlegi sávba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.