2018. június 26. 14:34
mfor.hu

A devizapiacok kis mozgással vészelték át a hétfői napot. A Saxo Bank elemzője szerint könnyen elképzelhető, hogy a következő hónapokban egy szűkebb sávban mozog majd az euró-dollár devizapár árfolyama.

A részvénypiacok számára igen rossz nap volt a hét első kereskedési napja. A jelentősebb észak-amerikai részvényindexek hónapok óta nem estek ekkorát, és őket követte Kína, ahol a fő részvényindex folytatta a lejtmenetet. A devizapiacon viszont alig lehetett észrevenni a részvénypiaci mozgások hatását, és ennek talán az az oka, hogy a hozamok változása minimális volt a részvényindexek drámai mozgása alatt.

A hétfői eladási hullám fő kiváltó okának a legtöbben azt a híresztelést tartják, miszerint a Trump-adminisztráció azon dolgozik, hogy ne engedélyezzék Kínának, hogy befektessenek a nemzeti biztonság szempontjából kulcsfontosságú iparágakba, így például a repülőgép-gyártásba vagy a robotikába. Az efféle híreket nyíltan cáfolta Trump több embere is, így a pénzügyminiszter Mnuchin és Trump tanácsadója, Peter Navarro.


Nincs folytatása az EURUSD kapitulációjának, amit június 14-én, az Európai Központi Bank ülése napján produkált. Sőt, a keresztárfolyam visszakúszott egy fontos ellenállási szintre, és ha tovább emelkedik, akkor a bikák előjöhetnek a rejtekhelyükről, és további távlatok nyílnak meg fölfelé. Mostanra a korrekció mindenesetre elérte a június 14-i esés 61,8%-át, vagyis egy nevezetes Fibonacci-szintet.

A kereskedelmi háború alakulása minden valószínűség szerint meghatározó a dollár gyengélkedése szempontjából, írja elemzésében John Hardy, a Saxo Bank elemzője. De sok mindennek kellene ahhoz történni, hogy az EURUSD feljebb kússzon és kimozduljon a jelenlegi sávjából, és az 1,2000 szint fölé kerüljön. Ezt jelenleg számos tényező akadályozza – elég csak az Európai Unió létét megkérdőjelező eseményekre gondolni -, így megvan annak az esélye, hogy nyárra beragad a devizapár a jelenlegi sávba.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.