TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A COVID-19 járvány és az annak révén fellépő gazdasági válsággal szembeni közösségi felajánlások mérését és bemutatását célozza a részvénycélú közösségi finanszírozási platform, a Tőkeportál új mutatója, a Felajánlásmérő. Február vége óta napról napra növekszik az üzleti és társadalmi felajánlások köre: a felajánlások száma meghaladja a 350-et és piaci értéken meghaladta a hétmilliárd forintot. E felajánlásokat követi, elemzi és méri a Tőkeportál mutatója

A Tőkeportál az apró tőkék összegyűjtését szolgáló közösségi finanszírozás egyik hazai úttörőjeként azt vallja, hogy a vállalati és a lakossági hozzájárulás, avagy a közösségi tőke társadalom-, és gazdaságvédelmi célra is mozgósítható.

Mit jelent a közösségi tőke, a crowd capital?

A Felajánlásmérő az interneten megjelent a társadalmi avagy közösségi felajánlásokat értékét, mutatja be napról napra. A naponta bemutatott érték forintban és társadalmi hatásban is mérhető: ezt jelenti a crowd capital. A naponta megjelenő rövid elemzés célja, hogy segítse a válságra adott válaszok kommunikációját.  A Felajánlásmérő motiválhatja és elősegítheti a magyar társadalom gyorsabb reakcióját, a helyzethez való alkalmazkodását.

A jelenlegi állás szerint a felajánlások összege már 7 milliárd forint felett jár:

A felajánlások közel fele online vagy offline szolgáltatás (pl. tanácsadás vagy fuvarozás), mintegy 3,5 mrd Ft értékben. A felajánlások 44%-a érkezett pénzadományként, többnyire kórházak vagy egyéb egészségügyi ellátó intézmények számára. A tárgyi adományok (pl. egészségügyi védőfelszerelések) 8%-át képviselik a felajánlásoknak.

A Felajánlásmérő módszertana

A Tőkeportál e célra kialakított felülete keresőrendszere és csapata az online elérhető hírekből folyamatosan gyűjti a felajánlásokat, majd az e célra kialakított eljárásrendje szerint validálja a beérkezett információkat, értékeli vagy megbecsüli azokat, és felveszi a kapcsolatot a felajánló szakemberrel vagy szervezettel is. Több interjú is megjelent már e témában: legutóbb az egyik első felajánlást tevő neves magyar startup, a Talk-a-bot alapítójával, Deliága Ákossal, valamint Mosóczi Andrással, a mateking.hu alapítójával, Slezák Balázzsal, a Wozify ügyvezetőjével és Horváth Lajossal, aki az Országos Koronavírus Regiszter egyik megálmodója.

A felajánlás lehet akár ingyenessé tett online múzeumlátogatás, felajánlott laptop, elengedett jutalék, ingyenes felhasználási lehetőség, vagy éppen az otthoni tanulást segítő applikáció, étel-ital, járműhasználat – mindezek piaci értéke megjelenik a Felajánlásmérő rendszeresen frissülő grafikonján.

A mutató mellett a Tőkeportál elkötelezetten segíti a felajánlások kommunikációját is – ennek keretében rövid interjúsorozatot indítottak a felajánlókkal, amit a platform Facebook-oldalán lehet követni.

A Felajánlásmérő oldalán bárki bejegyezheti felajánlását, ezzel támogatva a krízis miatt nehéz helyzetben került magánembereket vagy vállalkozásokat. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.