3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az ügyben érintett a Gyurcsány-kormány egyik minisztere.

Az ügyészség fellebbezése nyomán jövő csütörtökön, március 7-én folytatódik a Postapalota kétezres évek közepi értékesítése miatt indított per, ezúttal már a Fővárosi Ítélőtáblán - derül ki a jövő heti bírósági tárgyalási jegyzékből.

A Postapalota épületeA Postapalota épülete

A hűtlen kezeléssel vádolt hat személy mindegyikét felmentette tavaly júniusban a Fővárosi Törvényszék, de az ügyész valamennyi vádlott terhére fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása és a büntetés kiszabása végett. A Fővárosi Fellebviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Az első nyilvános ülésre tehát jövő héten sor kerül. Az ügyben érintett Sz. Pál, a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztere, aki a posta tulajdonában lévő ingatlan eladásakor a Magyar Posta vezérigazgatója volt. Rajta kívül még további öt személy áll az ítélőtábla elé, akik ekkoriban a postánál, illetve az ÁPV-nél álltak alkalmazásban.

A tárgyalási jegyzék szerint a posta fővárosi irányító szerve 2006-ban két saját tulajdonú, egy bérelt és egy ingyenesen használt ingatlanban volt elhelyezve. A társaság igazgatósága - tekintettel a következő évben lejáró bérleti szerződésre - 2006 második felében az I-III. rendű vádlottak közreműködésével, igazgatósági és felügyelő bizottsági határozatokkal kialakította a társaság irodakoncepcióját. A vád szerint a vádlottak abban nem reális költségeket tüntettek fel, megszegve vagyonkezelői kötelezettségüket. A Magyar Posta igazgatósága ezen koncepció alapján hozott döntést az ingatlanokról.

Később az ÁPV részéről a IV-VI. rendű vádlottak nem valós adatokat tartalmazó előterjesztést készítettek, amely alapján az új székház bérlése tűnt a leggazdaságosabb megoldásnak. Az ÁPV igazgatósága ez alapján hozott döntést, de a vád szerint "a tulajdon eladása és a bérelt üzletvitel a posta számára a leggazdaságtalanabb megoldás volt az összes lehetőség közül".

A Postapalotát pár éve a jegybank által létrehozott alapítványok vásárolták meg nagyjából 7 milliárd forintért, a felújítás után pedig a Magyar Nemzeti Bank tulajdonába kerül mintegy 14 milliárd forintért a Széll Kálmán téri értékes épület. A pénzügyi felügyelet költözik oda.

A törvényszék tavalyi döntése előtt a kormánypárti sajtó arról cikkezett, hogy az ügyben mintegy 10 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a vádlottak, Sz. Pál pedig akár 10 év börtönbüntetést is kaphat. Ehhez képest felmentették a vádlottakat.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.