<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
MTI

Elindult a Budapesti Atlétikai Stadion építése. A kezdés robbantásos bontással lesz december 10-én, eltüntetik a VITUKI toronyházat. A komplexum kivitelezési munkáit a közbeszerzésen győztes Mészáros Lőrinc-érdekeltségű cégek végzik.

A közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelező konzorcium a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV és a Magyar Építő Zrt. cégekből áll. Kettősük már számtalan állami megrendeléshez jutott, egyebek mellett a Puskás stadiont is ők építették fővállalkozóként. A volt felcsúti polgármester másik cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. már korábban is jelen volt az új atlétikai stadionnak szánt területen, előkészítő földmunkákat végzett a Föld-Trans Kft-.vel közösen.

A stadion egyik látványterve (forrás: MTI)A stadion egyik látványterve (forrás: MTI)

A távirati iroda most azt röpítette világgá, hogy hierarchikus bontási technológia helyett a jelentős időmegtakarítást eredményező robbantásos technológiát választották, ennek engedélyeztetése lezajlott. Az elbontás során a toronyépületet a Rákóczi híd felé, a hosszabbik oldalával párhuzamosan döntik el. Az épületegyüttes 1864 négyzetméteres "lepényépületét" hagyományos technológiával bontják el - tájékoztatott a megrendelő állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, kerékpáros utak, valamint hajóállomások is készülnek. A fejlesztéssel megvalósul továbbá a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig.

A közleményben kiemelték, hogy a volt ipari funkciók és a korábban tervjavaslatként megfogalmazott magas beépítésű lakóparkok, irodaházak látványa helyett alacsony beépítésű, sport és rekreációs funkciók jönnek létre. A projekt egyik fő célja, hogy a terület kiemelkedő természeti értékeihez a fejlesztés méltó módon kapcsolódjon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.