<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elektromos önvezető minibuszok álltak forgalomba Bécsben.

Egyelőre még operátor felügyeli őket, csak 20-szal mennek és csupán 2 km-es távon járnak, de bárkinek fel lehet szállni rájuk és a tesztüzemmódban még jegyet sem kell fizetni, írja a Vakmajom a bécsi tömegközlekedési vállalat honlapja nyomán.

Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz

Az önvezető elektromos, 2D és 3D LiDAR szenzorral  felszerelt minibuszt a Navya gyártja. A LiDar folyamatosan monitorozza az autóbsz környezetét, figyelve az esetleges akadályok felbukkanására. A technológiáról részletesen itt írtunk.

A busz 11 órás menetidőre kalibrálták, ennyi idő után kell újratölteni, és természetesen van benne légkondi is. A minibusz valóban mini, mert összesen 10 ülő utas és egy babakocsi fér el benne, a kísérő operátor mellett. Állva nem lehet rajta utazni, ahogy kerekesszékkel sem lehet felszállni rá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.