TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 17. 15:06
mfor.hu

Elektromos önvezető minibuszok álltak forgalomba Bécsben.

Egyelőre még operátor felügyeli őket, csak 20-szal mennek és csupán 2 km-es távon járnak, de bárkinek fel lehet szállni rájuk és a tesztüzemmódban még jegyet sem kell fizetni, írja a Vakmajom a bécsi tömegközlekedési vállalat honlapja nyomán.

Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz

Az önvezető elektromos, 2D és 3D LiDAR szenzorral  felszerelt minibuszt a Navya gyártja. A LiDar folyamatosan monitorozza az autóbsz környezetét, figyelve az esetleges akadályok felbukkanására. A technológiáról részletesen itt írtunk.

A busz 11 órás menetidőre kalibrálták, ennyi idő után kell újratölteni, és természetesen van benne légkondi is. A minibusz valóban mini, mert összesen 10 ülő utas és egy babakocsi fér el benne, a kísérő operátor mellett. Állva nem lehet rajta utazni, ahogy kerekesszékkel sem lehet felszállni rá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.