2019. június 17. 15:06
mfor.hu

Elektromos önvezető minibuszok álltak forgalomba Bécsben.

Egyelőre még operátor felügyeli őket, csak 20-szal mennek és csupán 2 km-es távon járnak, de bárkinek fel lehet szállni rájuk és a tesztüzemmódban még jegyet sem kell fizetni, írja a Vakmajom a bécsi tömegközlekedési vállalat honlapja nyomán.

Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz Így néz ki a bécsi elektromos önvezető minibusz

Az önvezető elektromos, 2D és 3D LiDAR szenzorral  felszerelt minibuszt a Navya gyártja. A LiDar folyamatosan monitorozza az autóbsz környezetét, figyelve az esetleges akadályok felbukkanására. A technológiáról részletesen itt írtunk.

A busz 11 órás menetidőre kalibrálták, ennyi idő után kell újratölteni, és természetesen van benne légkondi is. A minibusz valóban mini, mert összesen 10 ülő utas és egy babakocsi fér el benne, a kísérő operátor mellett. Állva nem lehet rajta utazni, ahogy kerekesszékkel sem lehet felszállni rá.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!